Asuntovaunun vakuutus

Kilpailuta asunto­vaunu­vakuutukset Insured.fi palvelussa ilmaiseksi ja säästä selvää rahaa!

Asuntovaunun vakuutus ehtoineen ja hintoineen vaihtelee suuresti. Joillakin yhtiöillä on kaksi ja joillakin jopa kolme eritasoista kaskovakuutusta, joista valita mieleisesi ajoneuvosi turvaksi.

Vakuutuksen kilpailutus hoituu meillä helposti:

  • Täytä hakemus
  • Kilpailutamme Suomen parhaat vakuutusyhtiöt automatisoidusti
  • Saat vakuutustajoukset, joista voit valita sopivimman

Hakemuksen lähettäminen ei sido vakutuuksen ottamiseen.

Tämän lisäksi kattavimpiinkin kaskovakuutuksiin on valittavana lukuisia lisäturvia, joista osa saattaa sisältyä myös vakuutuksen peruspakettiin.

Kannattaa uhrata hetki omaa aikaa vakuutuksentarjoajien vertailemiseen ja jos et ole hetkeen tarkistanut nykyisten vakuutustesi hintoja, niin suosittelemme kilpailuttamaan ne. Saatat hämmästyä, että miten paljon paremman tarjouksen saatat saada kilpailevalta yhtiöltä.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Vetoauton vakuutus ei kata asuntovaunua

Vaikka asuntovaunu luokitellaan peräkärryksi ja usein vetävän auton vakuutus kattaa peräkärryn vauriot, niin tämä sääntö ei päde asuntovaunuissa. Ne pitää siis vakuuttaa!

Asuntovaunun vakuutus sisältää liikenne­vakuutuksen

Asuntovaunulla pitää olla vähintään liikennevakuutus, joka on laissa siis laissa vaadittu. Pelkkä liikennevakuutus ei kuitenkaan kata esimerkiksi murtoja tai ilkivaltaa.

Vuodenaika vaikuttaa hintaan

Vuodenaika voi vaikuttaa asuntovaunun vakuutuksen hintaan samalla tavalla, kuin moottoripyörän tai mopon vakuutukseen, eli maksat vähemmän talvikaudella.

Kotivakuutus kattaa erillisen omaisuuden

Jos asuntovaunuun on tuotu irrallisia sähkölaitteita tai muuta omaisuutta, niin niitä voidaan korvata myös kotivakuutuksesta.

Asuntovaunun vakuutus voidaan keskittää

Vakuutuksia ei missään nimessä kannata ottaa yksittäisinä eri vakuutusyhtiöistä, vaan keskittää ne itsellesi sopivimpaan yhtiöön. Tällöin varmistat lukuisia etuja sekä paremmat hinnat.

Onko asuntovaunun vakuutus pakollinen?

Asuntovaunun pitää olla erikseen vakuutettuna vähintään liikennevakuutuksella! Ne ovat kuitenkin arvokasta omaisuutta, jonka huolto voi ilkivallan, varkauden tai onnettomuuden kohdatessa tulla erittäin kalliiksi. Siksi asuntovaunun vakuutus tulisi ehdottomasti olla voimassa. Sen maksuja kuitenkin kompensoi vuodenaika, koska maksat vakuutuksesta talvikaudella vähemmän.

Mitä asuntovaunun vakuutus korvaa?

Liikennevakuutus on pakollinen jokaiselle Suomen liikenteessä liikkuvalle ajoneuvolle. Asuntovaunut luokitellaan peräkärryiksi, mutta yleinen harhaluulo on, että tämän vuoksi vetävän auton kaskovakuutus kattaa myös asianmukaisesti kiinnitetyn ja huolletun asuntovaunun. Näin ei kuitenkaan ole, vaan asuntovaunu on vakuutettava erikseen vähintään omalla liikennevakuutuksellaan, joka ei kuitenkaan kata asuntovaunun vahinkoja, jos olet syyllinen vahinkoon.

Matkailuautot ja asuntovaunut houkuttelevat varkaita, ja siksi ne tulee vakuutta asianmukaisesti. Kattava kaskovakuutus takaa sen, että rosvojen osuessa omalle kohdalle saat korvausta menetetystä ja vahingoittuneesta omaisuudestasi. Ilkivalta on myös vaarana, varsinkin murtojen yhteydessä. Asuntovaunun vakuutus sisältää myös oikeusturvan, josta voit maksaa asianajokuluja oikeuteen menevissä riitatilanteissa.

Asuntovaunun vakuutus voidaan räätälöidä kattamaan korkeamman korvaussumman siltä varalta, että upouusi asuntovaunu päättyy lunastuskuntoon. Tällöin asuntovaunun pitää olla tarpeeksi uusi (esimerkiksi alle kolme vuotta vanha), ajokilometrejä ei saa olla liikaa ja vakuutuksenottajan tulee olla vaunun ensimmäinen omistaja. Tällöin voit olla oikeutettu täyteen asuntovaunun arvon suuruiseen korvaussummaan.

Liiketoimintaa pyörittävien suositellaan ottavan keskeytysturvan, josta voidaan maksaa päivärahaa menetetyiltä työpäiviltä, jos asuntovaunun omistaja joutuu esimerkiksi petoksen kohteeksi vuokratilanteessa.

Matkailuautojen ja asuntovaunujen omistajat ovat miellyttävässä tilanteessa, sillä he pystyvät matkustamaan vaivatta ja tyylillä myös Suomen rajojen ulkopuolisilla teillä, seikkailua etsien. Suomi kuuluu Vihreän kortin, eli Greed Cardin maihin, joiden hallussapitäjät voivat ajaa kotimaan kaskovakuutuksella myös ulkomailla.

Vihreä kortti on maksuton dokumentti, jolla voit osoittaa, että asuntovaunullasi on asianmukaiset vakuutukset voimassa, jotsta voidaan korvata myös toisen osapuolen omaisuus- ja henkilövahingot tarvittaessa vakuutuksestasi.

Miksi asuntovaunun vakuutus kannattaa ottaa?

1. Asuntovaunua ei voi jättää Suomessa vakuuttamatta, edes kuuluisalla ”porsaanreiällä”, jossa autovakuutus kattaa asianmukaisesti kiinnitetyn ja huolletun peräkärryn.

2. Asuntovaunut ovat alttiita varkauksille, murroille ja ilkivallalle. Pelkkä liikennevakuutus ei korvaa niistä johtuvia vahinkoja.

3. Kattava asuntovaunun vakuutus on voimassa myös ulkomailla, muista vain hankkia oma Greed Card Liikennevakuutuskeskuksesta, jos olet siihen oikeutettu!

4. Asuntovaunun vakuutus korvaa henkilökohtaiset vahingot kaikissa törmäystilanteissa, myös niissä, joissa olet syyllinen.

5. Matkailuautoilla ja asuntovaunuilla liikentoimintaa pyörittävien kannattaa varautua petoksien varalta, joka vaikuttaa suoraan tuloihin.

6. Vakuutusyhtiöt antavat parempia tarjouksia sellaisille, jotka jaksavat nähdä vaivaa vakuutusmarkkinoiden vertailuun ja kilpailutukseen.