Arvotavaravakuutus

Kilpailuttaminen kannattaa aina, mutta milloin arvotavara­vakuutuksen ottaminen oikeasti kannattaa?

Jos käytät töissä kalliita tavaroita (instrumentit, kamerat ym.) kodin ulkopuolella, niin silloin näiden tavaroiden arvo on suositeltavaa kattaa vakuutuksella, koska ne saattavat altistua usein vahingoille, joihin emme itse voi vaikuttaa.

Myös perityt tai lahjaksi saadut arvoesineet kannattaa vakuuttaa, näitä voivat olla esimerkiksi suvussa kulkevat korut tai taide-esineet. Kotivakuutus on usein erittäin kattava, mutta kalleimpien esineiden arvo saattaa olla paljon suurempi kuin mitä pelkkä kotivakuutus ehtojen puolesta korvaa. Siksi arvotavaroiden vakuutuksen tulisi olla ajan tasalla, varsinkin jos puhutaan potentiaalisesti tuhansien eurojen arvoisista esineistä.

Kilpailuta ja vertaile eri vakuutusyhtiöiden ehtoja ilmaiseksi. Se ei vie paljoa aikaasi, mutta käytetty aika voi maksaa sinulle itsensä takaisin satojen tai jopa tuhansien eurojen arvoisina vakuutus- ja omavastuusäästöinä sekä maksettavina vahingonkorvausina.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Arvotavara­vakuutus pätee myös kodin ulkopuolella

Kotivakuutus kattaa yleensä vain kodissa tavaroille tapahtuneet vahingot, mutta arvotavaravakuutus kattaa arvokkaat esineesi myös kodin ja sen alueen ulkopuolella.

Vakuuta arvoesineesi mielesi mukaan ylärajaan asti

Vakuutusyhtiöt eivät yleensä tiedustele erikseen yksittäisten arvoesineiden arvoja, joten voi vakuuttaa ne haluamastasi summasta. Joissain esineissä on asetettu kuitenkin ylärajat.

Perustason kotivakuutus korvaa varastetun esineen

Arvoesineen rikkoutuessa tilanne voi vaatia erillistä arvotavaravakuutusta. Kysy ja kilpailuta yhtiöiden tarjoukset sekä korvauksien ylärajat.

Pidä kodin esineiden arvo oikealla tasolla

Vakuutusyhtiöt antava hinta-arvioita arvoesineille esimerkiksi iän perusteella. Arvion pyytäessäsi pidät huolen, ettet maksa liikaa vakuutuksesta.

Saa enemmän etuja ottamalla vakuutuksia

Vakuutusten keskittäminen ja hintojen kilpailutus mahdollistaa parempien vakuutusehtojen ja hintatarjousten saamisen, eli kodin arvoesineen erillinen vakuutus kotivakuutuksen ohella ei ole turhaa.

Lisävakuutus vapauttaa usein omavastuusta

Jos vakuutusyhtiö suosittelee sinua ottamaan erillisen arvotavaravakuutuksen esimerkiksi polkupyörälle, niin kannattaa muistaa että erillisen vakuutuksen mukana vapaudut todennäköisimmin omavastuukorvauksesta, joka korvauksen haun yhteydessä on yleensä vähintään sadan 100-150 euron luokkaa, monesti jopa enemmän.

Mitä arvotavara­vakuutus kattaa?

Arvotavaravakuutus otetaan yksittäisille esineille ja niistä korvataan äkillisestä tai ennalta arvaamattomasta tapahtumasta aiheutuneet vahingot. Korvauksen summa on erikseen määritelty vakuutussopimuksessa enintään ylärajaan asti ja joidenkin kodin esineiden kohdalla korvausten ylärajat saattavat vaihdella. Kysy vakuutusyhtiöiltä yläarvoja esineille, jotka haluat vakuuttaa!

Vakuutus ei korvaa vahinko esineessä olleesta viasta aiheutuneita vahinkoja ja jos esinettä on käytetty väärin.Korvausta ei myöskään myönnetä, jos esine on kadonnut vaikkapa unohtamisen seurauksena tai tapauksissa, joissa esine korvataan voimassa olevasta takuusta. Myös tavanomaisessa käytössä kulumisen seurauksena aiheutuneet vahingot eivät kuulu korvauksen alaisuuteen.

Arvotavaravakuutus on voimassa sekä koti-, että ulkomailla. Näin ei ole pelkän kotivakuutuksen suhteen, joka kattaa ainoastaan kodissa tapahtuneet irtaimistovahingot. Voit siis matkustaa arvotavara mukanasi missä päin maailmaa tahansa.

Vakuutuksen ottamisvaiheessa asiakkaan pitää antaa oikeat tiedot arvotavaraa koskien ja ilmoittaa mahdollisista puutteista tai arvotavaraa koskevista muutoksista. Näiden tietojen ylläpito on tärkeää, sillä ne voivat vaikuttaa myös positiivisesti esineesi arvoon ja sitä myötä vakuutuksen hintaan.

Miksi arvotavara­vakuutuksen otto on suositeltavaa?

1. Erillisellä vakuutuksella korvataan arvokkaimpien esineittemme arvo myös kodin ulkopuolella.

2. Korvaa työvälineesi, harrastuksesi tai perintökalleutesi sijainnistasi riippumatta.

3. Kasvata vakuutussalkkuasi ja saa lisää etuja ja alennuksia kaikista vakuutuksistasi vakuutusyhtiöltäsi.

4. Voit parhaan arvotavaravakuutuksen löytäessäsi kilpailuttaa myös muut vakuutuksesi ja saada huomattavasti paremmat ehdot vaihtamalla yhtiötä.

5. Vakuuta esineet oman halusi mukaan. Yhtiöt tarjoavat myös hinta-arvion esineille.

6. Vahingon sattuessa vähennät huomattavasti harmin määrään, kun en joudu kokonaan korvaamaan esineen arvoa tai menetä sitä ikuisesti.