Paritalon kotivakuutus

Vakuutusyhtiöiden kilpailutus on loistava tapa parantaa omia vakuutussopimuksia

Kilpailuta paritalon vakuutus helposti netissä!

Vakuutusyhtiöt kannattaa kilpailuttaa aivan kuin mikä tahansa muukin pitkäaikainen palvelusopimus. Voit saada esimerkiksi paremmat ehdot sopimuksellesi – jopa sellaiset, joita kilpailuttamasi yhtiö ei alunperin tarjoaisi.

Vakuutukset ovat iso bisnes ja yhtiöt haluavat kovasti sinut asiakkaakseen, joten he voivat kattaa tarjouksessaan myös kilpailijansa tarjoamat ehdot oman peruspakettinsa päälle.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Hanki kotivakuutus paritaloon ja pidä kotisi irtaimisto vakuutettuna

Kodissamme voi milloin vain sattua vahinkoja, jonka seurauksena kodin irtaimisto tai sisustus voi kärsiä. Voimassa olevalla kotivakuutusella varmistat, että saat korvauksen vahingoista.

Paritalon vakuutus kattaa myös naapurisi ja tuntemattomat ihmiset

Sattuiko sinulle haaveri, jossa satuit vahingoittaman naapuriasi tai tuntematonta ohikulkijaa? Kotivakuutuksesta on hyötyä myös tilanteissa, joissa olet lain mukaan korvausvastuullinen.

Laaja kotivakuutus paritaloon tuo turvaa myös pihan rakennelmille

Pihallasi oleva omaisuus ja rakennukset voidaan myös vakuuttaa erillisellä vakuutuksella, joka kattaa puutarhan sekä piharakennukset.

Vakuutusten kattavuus on sinun päätettävissäsi

Laaja vai suppea kotivakuutus? Sinä päätät sen, miten kattavasti haluat vakuuttaa omaisuutesi.

Kiinnostaisiko asiakaskohtaiset edut?

Tulemalla vakuutusyhtiön asiakkaaksi yhtiöt voivat tarjota sinulle tuntuvia etuja liittymisen yhteydessä. Etusi paranevat vakuutussalkkusi kasvaessa, jos keskität enemmän vakuutuksia samaan yhtiöön.

Tapahtuiko muuton aikana vahinko? Ei hätää!

Jos muuttaminen ei suju toivotulla tavalla ja onnistuu käymään niin, että asunnon omaisuus vahingoittuu vaikkapa pudotessaan, niin kotivakuutus korvaa siinäkin tapauksessa. Muistutamme, että kotivakuutus pitää myös ottaa ensi tilassa uuteen asuntoon, koska kotivakuutukset eivät siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen.

Arvoesineiden hintaa ei ole pakko määritellä vakuutuksen ottohetkellä

Kun otat kattavan kotivakuutuksen, niin vahingoittuneen omaisuuden arvo on arvioitavissa vielä senkin jälkeen, kun vahinko on jo tapahtunut. Korvaussummien ylärajat voivat kuitenkin vaihdella vakuutustyypistä riippuen, joten kannattaa aina tutustua tarkkaan ehtoihin, jotka sinun vakuutuksellesi on asetettu.

Kotitietokoneen tiedostojen palautus sisältyy paritalon kotivakuutukseen

Kotivakuutukset kattavat nykyään myös tiedostojen palautuksista koituvia kuluja, mikä on todellinen hengenpelastaja jos koneellasi sattuu olemaan tärkeitä tiedostoja vaikkapa työhön ja henkilökohtaisiin asioihin liittyen ja kuvia vuosien varrelta. Kodin vakuuttaminen tuo siis lisäturvaa tälläkin saralla.

Onko paritalon kotivakuutus pakollinen?

Paritalossa vuokralla asuvien on syytä varautua siihen, että vuokranantaja vaatii asukkaalta omaa talouskohtaista kotivakuutusta jo pelkkänä vuokrasopimuksen allekirjoittamisen ehtona, mikä on standardi hyvin pitkälle kaikissa suomalaisissa taloyhtiöissä. Asukas on viime kädessä aina vastuullinen asunnossa tapahtuvista vahingoista siitä huolimatta, millainen kattavuus taloyhtiön kiinteistövakuutuksella on.

Jos olet omistajana paritalossa, niin myös pankit pyytävät todennäköisesti sinulta jonkinasteista vakuutusta lainan myöntämisen ehtona. Eli vaikka et teknisesti olisi velvollinen ottamaan vakuutusta lain kannalta, niin olet kuitenkin aina maksuvelvollinen.

Mitä paritalon vakuutuksen ottajan on syytä pitää mielessä

Paritalon kotivakuutus ei välttämättä kata samoja asioita automaattisesti, kuin mitä vaikkapa omakotitalon kotivakuutus kattaisi. Kannattaa siis aina tarkistaa vakuutusehdot siltä varalta, että esimerkiksi pihalla sijaitseva omaisuus ei kuulu peruspakettiin ja vakuuttaa tämä omaisuus asianmukaisesti laajemmalla kotivakuutuksella tai erillisellä vakuutuksella.

Mitä paritalon kotivakuutus korvaa?

Paritalon vakuutus korvaa asunnon pinnat, rakenteet ja putkistot. Jos talon rakenteissa tapahtuu äkillisiä tai vuosien kulumisen aiheuttamia vahinkoja, niin niiden korjauttaminen voi olla hyvin kallis projekti. Maan painuminen, putkistovuoto tai tulipalokin voi tehdä katastrofaalista vahinkoa asunnolle ja asukas on viime kädessä vastuussa kaikesta. Kannattaa siis hankkia vakuutus paritaloon!

Jos paritalo on asunto-osakeyhtiöön kuuluva asunto, mutta yhtiö ei ole ylläpitosopimuksessaan ilmoittanut kattavansa vakuutuksella asunnon irtaimistoa, niin asukas itse on viime kädessä vastuullinen maallisesta omaisuudestaan. Eli jos asut vuokralla tai omistat asunnon, niin irtaimistosi tulee olla vakuutettuna sinun nimissäsi, koska talo-yhtiöiden vakuutukset eivät kata niitä.

Yleisesti rikosturva on osa kotivakuutusta, mutta paritalon vakuutus voi vaatia lisäturvaksi vastuu- tai oikeusturvavakuutusta. Laaja kotivakuutus pitää huolen siitä, että omaisuutesi on turvattuna kaikkein ikävimpienkin tilanteiden kannalta.

Säähän ei voi vaikuttaa, mutta sään aiheuttamiin vahinkoihin voi varautua. Jos asuntosi tai omaisuutesi vahingoittuu vaikkapa ukkosen tai kovan tuulen seurauksena, niin näiden luonnonilmiöiden auheuttamat vahingot sisältyvät kotivakuutukseen.

Miksi tarvitset paritalon kotivakuutuksen?

1. Paritalon vakuuttaminen kattaa itse asunnon rakenteineen sekä sisustukset ja muun irtamiston, mukaanlukien kodinkoneet ja sähkölaitteet.

2. Vakuutusehdot kattavat irtaimiston myös muutossa, eli muuttaminen on paljon vähemmän stressaavaa.

3. Kotivakuutuksen vastuuvakuutus kattaa myös taloutesi ulkopuoliset ihmiset, esimerkiksi silloin jos esimerkiksi lemmikkisi aiheuttaa vahinkoa naapurille.

4. Kilpailutus voi nostaa vakuutusturvasi uudelle tasolle, joten se kannattaa ehdottmasti tehdä

5. Vakuutusten ottajat voivat saada ylellisiä etuja vakuutusyhtiöitä riippuen siitä, kuinka keskitettyjä heidän sopimuksensa ovat kyseisessä yhtiössä.

6. Kotivakuutukselle on sovittavissa erilaisia kattavuusasteita aina suppeasta todella laajaan asiakkaan toiveiden ja maksukyvyn mukaan.