Matkavakuutus

Insured.fi on vakuutusten kilpailutukseen erikoistunut verkko­palvelu. Meillä kilpailutat matkava­kuutukset helposti ja nopeasti!

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Matkavakuutuksissa on eroa, joten kilpailuta ne!

Matkavakuutuksen hinta voi vaihdella suuresti vakuutusyhtiöistä riippuen, jonka vuoksi ei kannata valita ensimmäisenä vastaan tullutta vaihtoehtoa.

Kilpailuttaminen ei maksa mitään muuta, kuin aikaa, joten sitä kannattaa käyttää, jotta saat parhaan tarjouksen.

matkavakuutus

Onko matkavakuutus pakollinen?

Matkavakuutusta ei luonnollisesti ole pakko ottaa, mutta sen hinta on hyvin pieni verrattuna siihen, mitä vakuuttamattomana matkustaminen saattaa kustantaa.

Yhden sairaalassa vietetyn päivän hinta voi olla monta kertaa kalliimpi, kuin koko lomamatkabudjettisi, joten muutaman kympin tai satasen sijoittaminen matkavakuutukseen on itsestäänselvyys. Kattavalla matkavakuutuksella varmistat myös, ettet menetä rahojasi matkan peruuntuessa tai matkatavaroiden hävitessä.

Matkavakuutus tuo turvaa sairauksien ja tapaturmien tapahtuessa

Jos matkavakuutuksen ottaja sairastuu reissussa tai joutuu onnettomuuteen, niin matkavakuutus korvaa kulut ilman ylärajaa.

Matkavakuutus korvaa myös peruuntuneen matkan kulut

Jos esimerkiksi lentosi on peruttu ja matkanjärjestäjä ei ole velvollinen korvaamaan kuluja, niin matkavakuutus korvaa esim. väliaikaisen majoituksen, kun odotat uutta lentoa.

Voit ottaa matka­vakuutuksen myös jatkuvana

Jatkuva matkavakuutus on loistava vaihtoehto heille, jotka tekevät kaksi tai useampaa matkaa vuodessa. Se tukee vuositasolla halvemmaksi, kuin määräaikainen vakuutus.

Keskitä jatkuva matkavakuutus muiden vakuutuksien ohella

Kun keskität jatkuvan matkavakuutuksen muiden vakuutuksiesi ohella samaan vakuutusyhtiöön, niin voi laskea sen kustannuksia entuudestaan.

Miksi matkavakuutus kannattaa ottaa?

1. Sinut on vakuutettu yllättävien sairauksien ja tapaturmien varalta ilman ylärajaa. Ulkomailla saatu terveydenhuolto voi olla erittäin kallista vakuuttamattomalle matkustajalle.

2. Jos matkasi peruuntuu sinusta riippumattomista syistä, niin rahat eivät mene hukkaan. Voit korvata peruutetun matkan kulut matkavakuutuksesta.

3. Matkatavarasi ja omaisuutesi ovat myös turvattuna, ei pelkästään fyysinen terveytesi. Lentoyhtiöiden töpeksintä tai varkaudet eivät pääse pilaamaan matkaasi.

4. Nautit lomastasi paljon enemmän, kun sinun ei tarvitse huolehtia alituiseen fyysisestä terveydestä tai omaisuuden menettämisestä.

5. Laajennettu matkavakuutus kattaa myös riskit urheilulajit, joten voi kokea uskomattomia elämyksiä vakuutettuna. Hyppää benjiä tai lähde riippuliitämään!

6. Vertailutus ja kilpailutus tekevät matkavakuutuksesta edullisen sijoituksen, mutta sen kattavuus on kultaakin kalliimpi.

Mitä matkavakuutus korvaa?

Reissussa terveyden kanssa voi tulla yllättäen ongelmia ja niiden hoito voi olla kohdemaassa kiusallinen prosessi. Julkiseen hoitoon pääsy saattaa olla erittäin hankalaa ja yksityinen puoli olla vuorostaan todella kallista.

Matkavakuutusyhtiöillä on useimmissa maissa yhteistyölääkäriasemat, joiden luokse voit mennä selvittämään tilannetta ja useimmiten ilman minkäänlaista paperityötä, sillä lääkäriasemat voivat laskuttaa vakuutusyhtiötäsi suoraan. 

Vakavammissa tapaturmissa ja päiviä kestävä sairaanhoito voi nostaa hoitokulut jopa viisi- tai kuusinumeroisiin eurosummiin, joten kannattaa ottaa ylärajaton matkavakuutus.

Matkavakuutuksesta voidaan korvata korvata kuluja, jos myöhästyt akuutista syystä esimerkiksi lennolta, junasta, laivasta tai bussista. Syynä voi olla oman ajoneuvon hajoaminen, omasta toiminnasta riippumattomat rajoitukset (mm. valtion tai virkavallan aiheuttama rajoitus), luonnonilmiö tai rikos.

Voit hakea korvauksia myös, jos matkalle tulee pakottava este vaikkapa perheeseen liittyvän sairauden tai omaisuudelle tapahtumeen tapaturman vuoksi, joka vaatii sinua perumaan tai lykkäämään matkasi.

Kadonneet, vahingoittuneet ja myöhästyneet matkatavarat voidaan korvata matkavakuutuksesta. Tästä turvasta harvemmin vaaditaan omavastuun osuutta, kunhan matkatavaroille tapahtuneet vastoinkäymiset täyttävät niille vakuutussopimuksessa asetetut ehdot.

Jos matkatavarasi ovat esimerkiksi myöhässä useita tunteja, niin voit hakea korvausta välttämättömien henkilökohtaisten tarvikkeiden hankinnasta. Näitä ovat esimerkiksi vaatteet ja hygieniatuotteet. Matkan aikana vahingoittuneet ja käyttökelvottomaksi menneet matkatavarat voidaan myös korvata ilmoitettuun ylärajaan asti.

Tosipaikan tullen on ehdottoman tärkeää, että matkustaja pääsee turvallisesti takaisin kotimaahan terveydenhuoltoon hoitamaan vakavia vammoja. Tällöin ehtojen täyttyessä matkavakuutuksesta voidaan matkustajalle korvata ambulanssilento Suomeen, jonka hinnat liikkuvat usein sadoissatuhansissa euroissa. Uudet sairaudet ja tapaturmat voidaan korvata ilman ylärajaa, mutta jo olemassa olevien sairauksien kohdalla voi olla rajoituksia.