Autovakuutus

Kilpailuta auto­vakuutukset nopeasti ja helposti Insured.fi verkko­palvelussa!

Autovakuutuksia on monenlaisia, joten kilpailuttaminen kannattaa aina, oli kyseessä uusi tai vanha vakuutus. Vakuutusten kilpailuttaminen Insured.fi verkkopalvelussa on täysin ilmaista!

Vakuutusyhtiöiden autovakuutuksissa on selkeitä eroavaisuuksia lähestulkoon jokaisella kattavuusportaalla. Joillakin yhtiöillä on esimerkiksi vain kaksi kaskotasoa, joillakin on kolme. Näihin tasoihin sisältyvät ehdot ja kattavuudet vaihtelevat selvästi.

Muun muassa asiakkaan bonustasossa voi olla eroa jopa kaksinkertaisesti, sillä joku yhtiöt saattaa asettaa uuden asiakkaan heti kättelyssä 80% bonusylärajaan, siinä missä toinen saattaa tarjota 40% tasoa.

Se myös vaikuttaa tuntuvasti, että miten miten paljon keskitettyjä vakuutuksia sinulla on. Lojaalisti keskittävät asiakkaat saattavat kattaa kaksikin autoa yhdellä vakuutuksella.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Autovakuutus turvaa henkilöauton vahingot

Autovakuutus eli kaskovakuutus, on oman henkilöauton vahinkojen varalta otettava ajoneuvovakuutus. Autovakuutus on muokattavissa kattavuudeltaan sen perusteella, minkä tasoisen kaskon haluat ottaa autollesi.

Mistä autovakuutuksen hinta koostuu?

Autovakuutus hinnoitellaan siihen otettavan kaskotason perustella. Yhtiöstä riippuen tasoja on yleensä kolme tai neljä, joista alin on lain vaatima liikennevakuutus. Kaskotasoihin on myös mahdollista ottaa niiden peruspaketteihin kuulumattomia lisäturvia.

Autovakuutus on keskitettävissä muiden vakuutusten kanssa

Jos sinulla on jo henkilökohtaisia tai kotitalouteen liittyviä vakuutuksia vakuutusyhtiössä, niin heillä on todennäköisesti myös kaskopaketti tarjottavanaan ajoneuvoasi varten. Hyödynnä paremmat hinnat ja lainat keskittämällä vakuutuksesi yhteen vakuutusyhtiöön, äläkä pidä niitä hajautettuina eri yhtiöissä. Keskittämällä voit saada esimerkiksi samaan hintaan vakuutuksen toiseen autoosi tai paremmat vuosibonukset.

Pedantti kuski pääsee paljon vähemmällä

Jotkut vakuutusyhtiöt voivat tarjota kolaroimattomille kuskeille huippubonustason saavutettuaan erityisen bonusedun, jonka ansiosta bonustasosi ei vähene ensimmäisestä vahinkoilmoituksesta. Tähän bonustasoon voidaan nousta jopa heti vakuutuksen oton yhteydessä, jos pystyt todistamaan siihen oikeuttamisen vahinkohistoriallasi.

Autovakuutuksen bonustasot

Autovakuutukset perustuvat bonus-malus-järjestelmään, joka tarkoittaa sitä, että vahingottomista ajanjaksoislta vakuutukseen kertyy bonusta, joka alentaa sen hintaa. Parhaimmilla sopimuksilla aloitat suoraan 80% bonustasolta tai saavutat sen muutamassa vuodessa, eli maksat korvattavaa summaa vain 20%. Yksittäiset vakuutustapahtumat laskevat bonustasoa keskimäärin n. 15%.

Autovakuutuksen eri tasot

Autovakuutuksen hinta määräytyy asiakkaan valitseman kaskotason perusteella, joita yleisesti tunnetaan nimillä osakasko, kevytkasko ja täyskasko. Viimeksi mainittu on näistä loogisesti kaikkein kattavin.

Mitä kattavin autovakuutus sisältää?

Kolari

Tuntemattomien osapuolien kolaroinnillaan aiheuttamat vahingot.

Tieapu

Roadside assistance, eli tiehuoltoapu ja puhelinpalvelu auton jättäessä tielle.

Tuulilasivakuutus

Tuulilasin rikkoutuminen, naarmuuntuminen tai lohkeaminen esimerkiksi toisesta autosta lentäneen kiven seurauksena.

Auto

Tilapäinen sijaisauto käyttöösi tilanteissa, joissa tarvitset sellaista oman autosi huollon ajaksi.

Onnettomuus 2

Itseaiheutetut, tahattomat kolarit, jotka vaikuttavat autosi kuntoon. Esimerkiksi tieltä suistumiset tai puihin törmäämiset.

Kolari 3

Kahden auton kolarissa korvaat sekä omat, että toisen osapuolen taloudelliset menetykset, jos olet maksuvelvollinen

Ilkivalta

Ajoneuvosi kokee ilkivaltaa tai syttyy palamaan esimerkiksi viallisista sähkölaitteista.

Hirvikolari

Törmäät eläimeen tien päällä. Muun muassa hirvi- ja porokolarit ovat Suomessa todella yleisiä.

Varkaus 2

Ajoneuvosi varastetaan tai siihen murtaudutaan ja omaisuutesi katoaa tai vahingoittuu.

Onko autovakuutus pakollinen?

Autovakuutus, eli kaskovakuutus, ei ole pakollinen, vaan vapaaehtoinen vakuutus, jolla auton omistaja korvaa autolleen tapahtuvia vahinkoja. Tätä ei pidä sekoittaa liikennevakuutukseen, joka siis on pakollinen jokaiselle moottoriajoneuvolle ja kattaa kaikki henkilövahingon sekä syyttömän osapuolen ajoneuvon ja omaisuuden vahinkoja.

Liikennevakuutuksesta vapaita ajoneuvoja ovat ainoastaan raitovaunut, junat ja muut kiskoilla kulkevat ajoneuvot sekä hitaat ajoneuvot, joita ovat mm. leikkuupuimurit ja enintään 15 km/h kulkevat traktorit.

Mitä autovakuutus korvaa?

Tämä kattavuus sisältyy Suomen laissa pakolliseen liikennevakuutukseen ja on välttämätön minimivakuutus kaikille ajoneuvoille.

Sillä korvataan kaikki onnettomuudessa sattuneet henkilövahingot, sekä syyttömän osapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle sattuneet vahingot. Eli jos et ole syyllinen onnettomuuten tai kolariin, et ole maksuvelvollinen autosi vahingoista, vaikka sinulla ei olisi kaskovakuutusta.

Nämä vahingot korvataan jo osakaskon tasolla ja sisältyvät automaattisesti myös kevyt- ja täyskaskoihin. Eli jos sinulle käy esimerkiksi hirvikolari, tulipalo syttyy vaikkapa auto sähkölaitteista tai joudut riitatilanteessa maksamaan oikeudenkäyntikuluja, niin ne voidaan kustantaa jo osakaskolla, joka siis on kaskosopimuksien alin tason heti pakollisen liikennevakuutuksen jälkeen.
Vaikka perustason liikennevakuutus kattaa syyttömän osapuolen vahinkoja, niin siltä varalta, että sinä itse olet laillisesti käyneisiin vahinkoihin, on silti oman auto vahinkojen korvaus erittäin kallis rasti ilman autovakuutusta. Omalle autolle käyneitä vahinkoja pystyy kattamaan kevytkaskollla, joka on osakaskosta seuraava korkeampi autovakuutustaso. Vakuutus kattaa autosi vahinkoja myös tapauksissa, joissa olet esimerkiksi suistunut tieltä, eikä kolarilla ole toista osapuolta. Kevytkasko kattaa myös autollesi tehdyn ilkivallan (esim. naarmuttaminen).
Perustason täyskasko on monesti paperilla samalla kattavuuslinjalla kevytkaskon kanssa, mutta siihen voi ottaa sellaisia ehtoja, joita alemmat kaskosopimukset eivät voi edes tarjota. Jos auto vahingoittuu korvauskelvottomaksi, joku tuntematon kolaroi autoasi tai tarvitse sijaisauton korjauksien ajaksi, niin nämä ovat asiakkaan mielen mukaan valittavia lisäturvia, joita varteen yleensä tehdään täyskaskosopimus. Autovakuutukseen voidaan sisällyttää myös hinaus- ja tiehuoltoapu.

Miksi autovakuutus kannattaa ottaa?

1. Liikennevakuutuksen ottamista ei voi lain silmissä vältellä, jos ajat ajoneuvoa liikenteessä. Se on siis pakko ottaa kaikissa tapauksissa.

2. Henkilökohtainen autovakuutuksesi kattaa minimissään varkaudet, oikeudenkäyntikulut ja eläinkolarit, jotka ovat suhteellisen yleinen ilmiö.

3. Keskitason autovakuutus kustantaa myös autolle tehdyn ilkivallan, matkan keskeytymisen ja omaan autoon kolarin seurauksena aiheutuneet vahingot.

4. Täys- tai superkaskolla saat maksimaalisen suojan autollesi, aina tuulilasin lohkeamisesta tieavustukseen ja parhaimmassa tapauksessa sijaisautoon korjauksen ajaksi.

5. Autovakuutukset perustuvat ajotapaasi mukailevaan bonusjärjestelmään: mitä vähemmän kolaroit, sitä vähemmän maksat.

6. Autovakuutuksen vertailutus, kilpailutus ja keskittäminen varmistavat sen, että löydät itsellesi sopivimman tasapainon hinnan ja kattavuuden väliltä!