Pakettiauton vakuutus

Kilpailuta pakettiauton vakuutukset helposti ja nopeasti netissä!

Pakettiauton vakuutus kannattaa vertailuttaa kunnolla ennen ostoa. Insured.fi palvelussa vakuutusten kilpailuttaminen on ilmaista ja helppoa. Käytä muutama minuutti hakemuksen lähettämiseen ja saat useita vakuutustarjouksia!

Vakuutusyhtiöiden välisten vakuutussuunnitelmat poikkeavat toisistaan suuresti, ei pelkästään hintojen, mutta myös ehtojen, bonuksien ja asiakasetujen puolesta.

Kun jaksat vertailuttaa ja kilpailuttaa vakuutukset, niin saat paljon suuremmalla todennäköisyydellä itsellesi hyvä ehdot huokean hinnan päälle.

Esimerkiksi pakettiauton vakuutus voi saada tuntuvasti paremman tason vuosibonuksiin, sillä ne voivat vaihdella vakuutusyhtiöittäin jopa kymmeniä prosentteja.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Pakettiauton vakuutus turvaa pakettiauton vahingot

Pakettiauto on mahdollista vakuutta kaskolla, joka tuo huomattavaa lisäturvaa ajoneuvollesi vahinkotilanteissa. Voi määritellä kattavuuden hyvin pitkälle mielesi mukaan.

Pakettiauton vakuutus tulee eri kattavuusasteilla

Pakettiauton vakuutus voidaan ottaa eritasoisina kaskovakuutuksina. Vakuutusyhtiöt tarjoavat lakisääteisen liikennevakuutuksen lisäksi yleensä kaksi tai kolme eritasoista kaskovaihtoehtoa (esim. ”kevytkasko”, ”täyskasko” jne.).

Mistä pakettiauton vakuutuksen hinta tulee?

Pakettiauton vakuutuksessa on monta tekijää. Siihen vaikuttaa mm. ajoneuvon kunto, ajetut kilometrit, omavastuun suuruus, virheettömästä ajosta kertyvä bonus ja tietenkin vakuutuksen kattavuus.

Pakettiauton vakuutuksen bonustasot

Ajoneuvon vakuutus kerryttää bonusta, jos et nosta vakuutussummia pitkällä aikavälillä. Keskimäärin bonus voi nousta jopa yli 80 prosenttiin, joka on huoma säästö vuositasolla.

Pakettiauton vakuutus kannattaa keskittää

Ajoneuvovakuutukset ovat erittäin hyvä lisä kotitalouden vakuutussalkkuun. Vakuutuksia ei kannata pitää eri yhtiöissä, koska niiden keskittäminen yhteen yhtiöön tuo tuntuvasti parempia etuja vakuutuksenottajalle. Pakettiauton vakuutus voi saada paremman bonuskorotuksen, jos keskität sen esimerkiksi koti- ja henkilövakuutusten ohella samalle firmalle.

Onko pakettiauton vakuutus pakollinen?

Pakettiautovakuutus on valinnainen vakuutus, toisin kuin lain vaatima liikennevakuutus. Liikennevakuutuksen kattavuus on kuitenkin minimaalinen ja pakettiautosi on iso rahallinen sijoitus, jonka vahingoittuminen voi tulla todella kalliiksi.

Ympäristö ja ihmiset aiheuttavat riskitekijöitä, joihin emme itse aina voi vaikuttaa, mutta joiden varalta meidän olisi syytä varustautua. Jatkuvat huoli kymppitonnien auton vahingoittamisesta on stressaavaa, varsinkin jos pakettiautosi on ajossa aktiivisesti.

Mitä paketti­auto­vakuutus korvaa?

Pakettiauton vakuutus sisältää myös lain vaatiman liikennevakuutuksen, joka otetaan oletuksena kaikille liikenteessä oleville ajoneuvoille. Liikennevakuutuksen osuus kattaa onnettomuudessa tulleet henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen omaisuuden. Jos olet syyllinen tapahtumaan ja haluat kuitenkin korvauksia auton korjaukseen, niin sinun pitää vakuuttaa pakettiauto kaskovakuutuksella.

Peruskasko kattaa nämä tekijät yleensä, osin jotkut ehdot saattavat vaihdella yhtiökohtaisesti. Ne sisältyvät myös täyskaskossa. Hirvikolarit, tahattomat tulipalot ja riitatilanteiden selvittely oikeudessa ovat kaikki skenaarioita, joita tapahtuu päivittäin Suomessa. Jos siis otat vapaaehtoisen pakettiautovakuutuksen, niin turvaat itsesi jo näiltä osin.

Keskisuuri kasko korvaa omalle pakettiautolle käyneet vahingot siitä huolimatta, että olisi syyllinen tapahtumiin. Tuulilasin rikkoutuminen ja vaihto korvataan esimerkiksi silloin, kun muu liikenne sinkauttaa kiven autosi tuulilasia päin, aiheuttaen lohkeamia tai säröytymistä. Luonnonilmiöturva suojaa pakettiautoasi mm. kaatuneiden puiden, raekuurojen tai tulvien aiheuttamien vahinkojen osalta.

Täyskasko korvaa kulusi sellaisissa ikävissä vahinkotilanteissa, joissa et pystyisi paljoa vaikuttamaan asioihin. Jos joku esimerkiksi kolhii tai naarmuttaa autoasi parkkipaikalla, etkä tiedä kuka on syyllinen, niin voit hakea korvauksia vakuutusyhtiöltä kuluja varten. Rengasturva korvaa uuden renkaan hajonneen tilalle ja lunastusturva korvaa sinulle vastaavan ajoneuvon tilanteissa, joissa auton korjaamista ei enää voida sen kunnon vuoksi pitää varteenotettavana.

Miksi pakettiauton vakuutus kannattaa ottaa?

1. Pelkkä perustason liikennevakuutus riittää pakettiautolla ajamiseen, mutta se ei korvaa sille sattuvia vahinkoja, jos joudut kolariin ja olet syyllinen.

2. Ilkivalta, eläinkolarit ja varkaudet ovat jokapäiväisiä ilmiöitä Suomessa. Pystyt myös maksamaan vakuutuksesta oikeudenkäyntikuluja.

3. Pakettiauton vakuutuksesta voidaan lunastaa myös rengas-, hinaus- ja parkkiturvat ennaltanäkemättömien vastoinkäymisten varalle.

4. Täyskasko kattaa lähes kaikki ikävät tilanteet luonnonilmiöistä ulkomaan vastuuturvaan.

5. Pakettiauton vakuutuksesta ei tarvitse maksaa samaa summaa koko aikaa, sillä pedantti ajotyyli madaltaa vuosittaista maksusummaa bonusten kertyessä.

6. Pakettiautovakuutus voidaan vertailuttaa ja kilpailuttaa muiden vakuutusten tavoin hyötyjen maksimoimiseksi.