Mopovakuutus

Kilpailuta mopo­vakuutukset helposti netissä ja säästä!

Vakuutusyhtiöissä on eroja ja ehdot ja hinnat vaihtelevat, joten kilpailuta mopovakuutus vähintään vuosittain!

Insured.fi vakuutusten kilpailutus tekee työn puolestasi ja vieläpä täysin ilmaiseksi. Saat yhdellä hakemuksella useita vakuutustarjouksia ja valitsemalla niistä halvimman säästät lähes poikkeuksetta.

Jos talouteen ollaan hankkimassa mopo tai joku muu ajoneuvo, niin ne kannattaa turvata asianmukaisella ajoneuvovakuutuksella.

Vakuutusyhtiöiden hinnoissa ja ehdoissa on kuitenkin suuria eroja, joten suosittelemme vahvasti niiden vertailuttamista, jos olet ensi kertaa vakuuttamassa ajoneuvon.

Jos sinulla on jo voimassa oleva mopovakuutus, niin se kannattaa kilpailuttaa tasaisin väliajoin tarkistaaksesi, että nykyisen sopimuksesi ehdot ovat vähintään markkinoiden keskivertostandardien tasolla. Vakuutusten markkinatarjoukset kuitenkin elävät ja vaihtelevat vuodesta toiseen.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Mopovakuutus korvaa mopolle aiheutuneet vahingot

Lakisääteinen liikennevakuutus ei kata moposi vahinkoja onnettomuustilanteissa, joten se on suositeltavaa vakuuttaa kattavammalla kasvovakuutuksella.

Mopovakuutuksen kattavuus on räätälöitävissä mielesi mukaan

Mopovakuutuksen kasko voidaan tehdä niin kattavaksi, kuin vain haluat, aivan kuten autovakuutuskin. Tähän sisältyvät myös ajovarusteet, kuten esimerkiksi kypärä, ajopuku, saappaat ja hanskat.

Myös alaikäinen voi vakuuttaa mopon

Moponkuljettajalta vaaditaan vähintään 15 vuoden ikä ja ajoon oikeuttava ajokortti. 15-17 -vuotias kuljettaja pystyy myös itse vakuuttamaan mopon vanhemman tai huoltajan suostumuksella ja sopimus tehdään ajoneuvon ensisijaiselle kuljettajalle.

Mopovakuutus hyötyy keskittämisestä muiden vakuutusten tavoin

Mopo on kätevä ajoneuvo erityisesti perheen nuorille jäsenille ja koska ne vaativat vakuutuksen, niin se kannattaa keskittää talouden muiden vakuutusten kanssa samaan yhtiöön. Pystyt saamaan paremmat keskimääräiset edut vakuutuksillesi, jopa pelkkää lakisääteistä liikennevakuutusta myöten.

Mistä mopovakuutuksen hinta tulee?

Mopovakuutus on halvimmillaan silloin, kun otat siihen pelkän ajoneuvon lakisääteisen liikennevakuutuksen, joka ei kata oman ajoneuvosi vahinkoja, jos olet korvausvelvollinen. Voit kuitenkin vakuuttaa moposi eritasoisilla kaskovakuutuksilla, joiden hinta määräytyy kaikkien lisäturvien perusteella. Yleensä vakuutusyhtiöt antavat yhteensä kaksi tai kolme tasoa kaskoille.

Hintaan vaikuttaa tuntuvasti myös vuodenaika; loppukevään ja alkusyksyn aikana moponkuljettajien vahinkoriskit ovat korkeimmillaan (ajanjakso yleisimmin toukokuusta syyskuuhun). Tämän vuodenajan ulkopuolella mopovakuutuksen hinta tippuu tuntuvasti ja sitä pidetään lähinnä ajoneuvon ylläpitokustannuksiin sekä ilkivallan ja tulipalojen varuilta.

Onko mopovakuutus pakollinen?

Mopon kaskovakuuttaminen ei ole pakollista, kuten ei minkään muunkaan ajoneuvon. Se on silti erittäin suositeltavaa, koska perustason lakisääteinen liikennevakuutus ei kata omaisuusvahinkoja, varkauksia tai ilkivaltaa. Vahingon sattuessa vakuutus on turvana kaikissa yleisimmissä ongelmatilanteissa aina ilkivallan aiheuttamista kuluista oikeuskäsittelyihin.

Vakuutus ei myöskään maksa samaa hintaa ympäri vuoden, vaan se on kalleimmillaan ainoastaan kesän aikana. Vertailu selvittää sinulle parhaat hinnat ajoneuvon vakuutukselle!

Mitä mopovakuutus korvaa?

Kaikkien osapuolien henkilövahinkojen kulut sisältyvät mopovakuutusten turvaan aivan, kuten lakisääteisessä liikennevakuutuksessakin. Mopovakuutus kannattaa tehdä kuitenkin myös henkilökohtaisen omaisuuden turvaamiseksi, sillä toisin kuin mopovakuutus, liikennevakuutus kattaa nimenomaan syyttömän osapuolen vahingoittuneen omaisuuden.

Jos haluat turvata mopon vahinkoja tilanteesta huolimatta, niin silloin kannattaa ehdottomasti ottaa vähintään perustason kaskovakuutus. Kaskotasoja on vakuutusyhtiöittäin yleensä kahdesta kolmeen eri kattavuustasoa, riippuen myös ajoneuvoluokasta.

Vapaaehtoinen perustason mopovakuutus korvaa yleisesti kolareissa syntyvät vahingot myös syylliselle osapuolelle, mikä on hyvä perusturva kaiken varalta. Erehdyksiä kuitenkin sattuu varovaisimmillekin kuljettajille ja ajoneuvojen kolarointi on harvoin pienihintainen korjausoperaatio.

Mopovakuutusten piiriin kuuluvat myös tuntemattomien osapuolien ajoneuvolle aiheuttama ilkivalta, esimerkiksi jo joku naarmuttaa moposi pintaa tai päättää työntää sen kumoon yöllä. Tämän lisäksi mopon varastamisesta aiheutuvat kustannukset korvataan ajoneuvon vakuutuksen omistajalle.

Mopo on kevyt ajoneuvo, joka on osaaville varkaille helppo kohde, joten vakuutuksen ottaminen on todella hyvä henkisen stressin lievittäjä – varsinkin kotitalouksissa, joissa mopoa ei välttämättä voida turvallisesti säilyttää yksityisalueella tai -tiloissa.

Kolaritilanteet liikenteessä voivat aiheuttaa myös oikeusriitoja, varsinkin silloin, jos onnettomuuden syyllisestä ei ole ilmiselvyyttä. Pelkkä liikennevakuutus ei kuitenkaan korvaa mahdollisia oikeudenkäyntikuluja, mutta kattava mopovakuutus sisältää nekin.

Oikeuskulujen maksaminen omasta taskusta on ikävää jopa silloin, kun olet varma tapauksen voitosta osaltasi, sillä oikeuskuluja maksetaan siihen asti, kunnes juttu on ratkaistu. Siksi on hyvä, että vakuutuksesta korvataan oikeuskulut jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien, olit tilanteessa sitten oikeassa tai väärässä.

Miksi mopovakuutus kannattaa ottaa?

1. Liikenteessä oleva mopo on pakko vakuuttaa vähintään liikennevakuutuksella, mutta siitä korvataan ainoastaan henkilövahingon kulut. Mopovakuutus kattaa myös omaisuutesi.

2. Mopoja ajavat ensisijaisesti nuoret ja teini-ikäiset, jotka ovat alttiimpia onnettomuuksille kokeneisiin kuljettajiin verrattuna.

3. Vakuutuksen turvaan kuuluvat esimerkiksi varkaudet, onnettomuudessa syntynyt omaisuusvahinko, oikeudenkäyntikulut sekä ilkivalta.

4. Liikennevakuutuksen lisäturvaksi otettava mopovakuutus on suhteellisen halpa, sillä sen hinta vaihtelee vuodenajan mukaan.

5. Vakuutus on muokattavissa toiveesi mukaiseksi yleensä kahdesta tai kolmesta eri kaskosopimuksesta, joihin on saatavilla edelleen useita lisäturvia.

6. Vakuutuksen vertailu on loistava tapa saada ilmaiseksi parhaat hinnat ja ehdot. Kilpailutus tasaisin väliajoin pitää myös huolen, ettet maksa liian kallista vakuutusta.