Urheiluvakuutus

Kilpailuta urheilu­vakuutukset nopeasti ja ilmaiseksi netissä!

Urheiluvakuutus ei välttämättä tarkoita samaa asiaa jokaisessa vakuutusyhtiössä. Isommilla vakuutusyhtiöillä on oma alustava sairausvakuutus tai tapaturmavakuutus, joka monissa tapauksissa kattaa useimmat arkisen urheilun aiheuttamat kulut, ja urheiluvakuutus on laajennus aktiivisimmille kilpaurheilijoille.

Koska urheiluvakuutuksen ehdot ja hinnat voivat vaihdella rajusti vakuutusyhtiöittäin, ne olisi suotavinta vertailuttaa (ja voimassa oleva vakuutus kilpailuttaa), jolloin varmistat, ettet maksa turhia kuluja tai päällekkäisyyksiä olemassa olevien vakuutuksiesi mukana.

Vakuutusyhtiöiden vertailu on ilmainen ja vähän aikaa vievä lysti, jonka tuomaa säästöä rahassa ei pidä aliarvioida.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Urheilijan vakuutus kattaa arjessa riskialttiit lajit

Urheiluvakuutus on heitä varten, jotka urheilevat kilpaa joko harraste- tai ammattilaistasolla. Urheiluvakuutus kannattaa ottaa silloin, kun lajissa on korkeampi loukkaantumisriski tai urheilutoiminta on lisenssin alaista. Normaaleissa arkielämän liikuntalajeissa, kuten lenkkeilyssä tai kuntoilussa normaali terveysvakuutus on riittävä.

Urheilu­vakuutuksen avulla varmistat, että pääset heti hoitoon vamman syntyessä

Urheillessa vammoja voi syntyä hyvinkin pienistä asioista, joita emme välttämättä pysty ehkäisemään ennalta. Tapaturman yllättäessä on tärkeää, että pääset laadukkaaseen hoitoon heti ilman odottelua. Henkilökohtaisen urheiluvakuutuksen etuna on yksityisen terveydenhuollon hyödyntäminen, joka auttaa sinua heti akuuteissa tilanteissa.

Katso kattavatko muut olemassa olevat vakuutukset urheilu­harrastuksiasi

Turhasta ei kannata maksaa, koska joidenkin vakuutuspakettien ehdot voivat kattaa myös kasuaalin urheilun yhteydessä tapahtuvia tapaturmia – jos ei peruspaketissa, niin laajennusturvana! Myös työtapaturmavakuutus saattaa kattaa sinun vapaa-aikanasi tai työporukan kanssa tapahtuneet urheiluvammat.

Keskittämällä paremmat hinnat sekä edut

Jos sinulla on useita henkilökohtaisia vakuutuksia, olivat ne sitten henkilö- tai utiliteettivakuutuksia, niin niitä ei välttämättä ole kannattavaa pitää yllä useiden eri vakuutusyhtiöiden välillä. Kun keskität vakuutuksesi yhteen tasokkaaseen vakuutusyhtiöön, niin he tarjoavat sinulle houkuttelevia lisäetuja sekä hintojen alennuksia, joita et välttämättä muuten saisi. Siksi suosittelemme aina vertailuttamaan vakuutusyhtiöt!

Mihin asioihin tulisi kiinnittää huomiota urheilu­vakuutusta ottaessa?

Yleisesti ottaen urheiluvakuutusta ottaessa tulisi ottaa huomioon kolme asiaa:

  • – Millaiset henkilökohtaiset riskit ovat harrastamassasi lajissa? Pohdi ja puntaroi, että mitä sinulle voisi pahimmillaan käydä lajisi parissa. Urheilijan tulee myös ottaa huomioon hänen oma loukkaantumisalttiutensa, sillä toiset ovat selkeästi muita taipuvaisempia loukkaantumaan.
  • – Minkä suuruisen omavastuun haluat ottaa? Jos haluat maksaa keskimäärin vähemmän vakuutuksestasi ja tiedät, että vamman hoitamisen kulut voivat olla kuitenkin suuret, niin voit ottaa sopimukseen isomman vastuuosuuden, joka laskee selvästi vakuutuskaudessa maksamaasi hintaa.
  • – Millaisen hoitoverkoston vakuutusyhtiö tarjoaa? Katso, minkä terveystalojen kanssa vakuutusyhtiö toimii yhteistyössä. Pystyt mahdollisesti myös itse vaikuttaa itsellesi suotuisimman terveystalon valinnassa hoitoa tarvittaessa. Parasta olisi, jos terveydenhoitoon pääseminen olisi mahdollisimman nopeaa ja helppoa.

Milloin urheilu­vakuutus tulisi ottaa?

Tavanomaiset tapaturmavakuutukset kattavat normaaleissa liikuntamuodoissa tapahtuneet fyysiset vahingot, mutta urheiluvakuutus tulisi ottaa seuraavissa tilanteissa:

  • – Kun harrastaa liikuntaa aktiivisesti, oli kyseessä harraste- tai kilpataso.
  • – Jos laji on lisenssinvarainen, niin urheiluvakuutus voi olla pakollinen vaatimus ennen, kun liitto myöntää luvan kilpailla
  • – Harrastat korkeamman riskiluokan urheilulajeja.

Mitä urheilu­vakuutus korvaa?

Monet meistä tietävät, miten helppoa urheillessa on venäyttää tai satuttaa itsensä. Urheiluvakuutuksella saat korvausta akuuteista vammoista ja laajennetulla sopimuksella mukaan lasketaan esimerkiksi rasitusmurtumat. Vamman aiheutuessa tulisi välittömästi päästä lääkäriin pitkäkestoisten vammojen riskin minimoimiseksi, ja urheiluvakuutuksen avulla pääset suoraan osaavalle yksityislääkärille!

Jotkut vammat vaativat pitkäaikaisempaa hoitoa ja fyysistä terapiaa. Fysioterapia voi kuitenkin olla kallis rasti tervehtymisen aikana, mutta monet vakuutusyhtiöt tarjoavat urheiluvakuutukselle lisäturvan, joka kattaa myös fysioterapian kuluja. Fysioterapian tarve on todennäköisimmillään varsinkin sellaisten urheilijoiden kohdalla, jotka harrastavat kontaktilajeja tai tekevät raskaita fyysisiä suorituksia.

Accordion ContentVakavemmat vammat saattavat tarvita alan erityisasiantuntijaa ja monilla vakuutusyhtiöillä on oma palvelu, joiden yhteistyökumppaneina toimivat eri lääketieteenalojen erikoislääkäreitä. Heidän avullaan pääset nopeasti kuntoutukseen ja kohti tervettä arkea, jos loukkaat pahasti esimerkiksi selkäsi tai raajasi.

Jos harrastat kilpaurheilua lisenssivakuutuksella esimerkiksi urheiluliiton kautta, niin silloin vakuutuksesi kattaa ainoastaan kyseessä olevan urheilulajin. Jos tapoihisi kuuluu kuitenkin harrastaa useampia lajeja aktiivisesti, niin silloin voi olla hyvä hankkia kattavampia urheiluvakuutus, joka kattaa kaikki sopimuksessa ilmoitetut urheilulajit. Joidenkin vakuutusyhtiöiden kohdalla on listattuna kymmeniä urheilulajeja, joiden parissa olet siis täysin vakuutettu.

Miksi urheilu­vakuutus kannattaa ottaa?

1. Urheiluvakuutusta kannattaa harkita vakavasti, jos on taipuvainen harrastamaan riskialttiita urheilulajeja tai kilpailee aktiivisesti.

2. Saat heti laadukasta hoitoa akuutteihin urheiluvammoihin yksityiseltä puolelta.

3. Erikoislääkärien vastaanotto on apunasi vakavammissa vammoissa, jotka vaativat erityisosaamista.

4. Katat urheilulajeja paljon laajemmalta skaalalta heti kättelyssä sen sijaan, että sinun pitäisi tehdä yksittäinen lisenssivakuutus jokaiselle harrastamallesi lajille.

5. Saat korvausta myös pitkäaikaisesta hoidosta, esimerkiksi fysioterapiasta.

6. Urheiluvakuutus ei välttämättä ole saatavilla yksittäisenä vakuutuksena, mutta se voi olla todella edullinen lisäturva olemassa olevaan sairaus- ja tapaturmavakuutukseen.