Moottorikelkan vakuutus

Kilpailuta moottori­kelkka­vakuutukset vaivattomasti ja ilmaiseksi Insured.fi:llä!

Kilpailuta Suomen parhaat moottorikelkkoja vakuuttavat vakuutusyhtiöt yhdellä hakemuksella. Insured.fi vakuutusten kilpailutuspalvelu toimii automatisoidusti ja saat yhdellä hakemuksella useita vakuutustarjouksia.

Moottorikelkan vakuutuksesta voidaan pyytää tarjous monien muiden palveluiden tavoin, ja vakuutusyhtiöt mielellään yrittävät saada uusia asiakkaita nimenomaan kilpailijoiltaan, jolloin he voivat tarjota omien etujensa lisäksi ne edut, jotka jo saat nykyiseltä vakuutusyhtiöltäsi.

Jos sinulla on useita vakuutuksia otettuna, niin pyydä myös tarjous niiden keskittämisestä, joka laskee hintoja ja parantaa etuja tuntuvasti!

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Moottorikelkan vakuutus vahinkojen varalta

Moottorikelkalle pitää ottaa vähintään pakollinen liikennevakuutus, joka korvaa henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Moottorikelkan vakuutus turvaa myös syyllisen osapuolen vahinkoja.

Räätälöi moottorikelkan vakuutus eri kaskosopimuksista

Moottorikelkan vakuutus voidaan muokata jokaiselle asiakkaalle mieleiseksi. Valinnainen kaskovakuutus tulee perinteisesti kahdella eri kattavuusasteella; perus- ja täyskasko (tai muilla vastaavilla nimityksillä).

Moottorikelkan vakuutus maksaa vähemmän sesonkiajan ulkopuolella

Moottorikelkan vakuutus hinnoitellaan päinvastaisella periaatteella, kuin esimerkiksi mopot ja moottoripyörä: niiden hinta on suurimmillaan marras-huhtikuun aikana.

Moottorikelkan vakuutus tulisi keskittää muiden vakuutusten kanssa

Jos mopon tai moottorikelkan vakuutuksen ottaminen tuntuu kalliilta ratkaisulta silloin, kun muitakin vakuutuksia on maksettavana, niin kannattaa katsoa, että vakuutukset on keskitetty samaan vakuutusyhtiöön. Tällöin hintoihin sekä ehtoihin voi saada tuntuvia alennuksia ja esimerkiksi autovakuutuksen osalta keskittävät asiakkaat ovat voineet vakuuttaa toisenkin auton yhden vakuutuksen hinnalla.

Mitkä tekijät vaikuttavat moottorikelkan vakuutuksen hintaan?

Moottorikelkkojen vakuutukset ovat yleisesti ympärivuotisia, mutta niiden hinta määräytyy mopojen ja moottoripyörien tavoin useimmiten vuodenajan mukaan; niitä ajetaan eniten talvisin, jolloin vakuutusmaksut ovat korkeampia. Kelkalla voi siis ajaa, milloin haluaa, eikä sen käytöstä tarvitse erikseen ilmoittaa vakuutusyhtiölle.

Onko moottorikelkan vakuutus pakollinen?

Moottorikelkkavakuutus on valinnainen vakuutus, mutta joka ajoneuvolle pitää ottaa vähintään liikennevakuutus. Moottorikelkka näkee käytössä kuitenkin paljon riskialttiita tilanteita: jäällä ajaminen, metsissä ajaminen, rankat sääolosuhteet jne. Näiden kannalta moottorikelkkasi kannattaisi olla vakuutettuna täyskaskolla, joka on useimmissa vakuutusyhtiöissä vaatimuksena henkilökohtaisten vahinkojen korvaamiseen.

Mitä moottorikelkan vakuutus korvaa?

Moottorikelkan vakuutuksen vähimmäisvaatimus on liikenteessä toimiville ajoneuvoille pakollinen liikennevakuutus, josta korvataan kaikkia sattuneita henkilövahinkoja, sekä syyttömän osapuolen omaisuutta. Vaikka kuinka yritämme olla varovaisia liikenteessä, niin silti saatamme hyvin mahdollisesti olla viassa onnettomuustilanteissa, jolloin valinnainen moottorikelkan vakuutus on hyvä olla voimassa.

Moottorikelkan kevyt- tai peruskaskon tulisi sisältää ainakin nämä kolme perusasiaa. Joissain vakuutusyhtiöissä tähän sisältyy myös hirvikolariturva, mutta se saattaa olla myös osana täyskaskoa. Oikeusturva auttaa sinua oikeudellisissa riitatilanteissa, joissa sinun pitää maksaa esimerkiksi asianajajan palkkioita. Paloturva on hyvä olla olemassa ympäri vuoden, sillä tulipalon riski on suurin kesällä (jolloin moottorikelkan vakuutus on myös halvimmillaan).

Luonnonilmiöiden kannalta moottorikelkan vakuutus on hyvä olla olemassa, sillä niillä liikutaan usein ympäristössä, jossa ajoneuvo on haavoittuvainen ympäristölle; rakeet ja tulvat, myrsky voi kaataa puita jne. Eläinturva kattaa kaikkiin eläimiin törmäämiset, eikä ainoastaan hirvikolareita, joka saattaa olla eriteltynä lisäturvana vakuutusyhtiöstä riippuen. Näiden sisältyminen on myös yhtiökohtaisesti koko täys- tai peruskaskossa, joten suosittelemme vertailuttamaan kaikki vakuutusyhtiöt ennen ostopäätöstä!

Moottorikelkkavakuutuksen täyskasko kattaa kaikki kolareista ja törmäyksistä aiheutuvat kulut. Tämä sisältää myös tieltä suistumiset ja ylipäätään onnettomuudet, joissa ei ole syytöntä osapuolta tai syyllistä ei pystytä selvittämään. Eli jos moottorikelkalle aiheutuu lommoja parkkipaikalla tuntemattoman tekijän toimesta, niin voi hakea korvauksia sitäkin varten vakuutusyhtiöstä.

Miksi moottori­kelkkava­kuutus on kannattavaa ottaa?

1. Jos ajat moottorikelkalla mihinkään vuodenaikaan, niin vähintään liikennevakuutuksen otto on pakollista.

2. Moottorikelkoilla ajetaan vaarallisessa ympäristössä, jossa ajaessa kaskovakuutus on todella suositeltavaa.

3. Turvaat moottorikelkkasi vuoden ympäri – jopa silloin, kun et aja sillä. Talven ulkopuolinen säilytys kannattaa erityisesti tulipalojen ja varkauksien kannalta.

4. Moottorikelkkojen vakuutusten täyskasko korvaa myös kolarit ja vahingot, joissa syyllistä ei pystytä osoittamaan, tai vahinko on tahattomasti itseaiheutettu.

5. Moottorikelkka on vakuutukseltaan halvempi off-sesongilla, eli talven ulkopuolella, joka kompensoi ympärivuotista vakuuttamista.

6. Jos käytät vähän henkilökohtaista aikaa vakuutuksien vertailuun ja kilpailuttamiseen, niin voit saada todella edullisen ja samalla kattavan vakuutuksen moottorikelkallesi.

Valitse paras tarjous

Kilpailuta kaikki vakuutukset yhdellä hakemuksella ja säästä!