Peräkärryn vakuutus

Kilpailuta peräkärryn vakuutukset helposti ja nopeasti netissä!

Peräkärry vakuutuksien kilpailuttaminen vie ainoastaan hetken ja voi säästää useita satasia vuosittain. Insured.fi palvelusta saat yhdellä hakemuksella useita vakuutustarjouksia. Kilpailutamme Suomen parhaat vakuutusyhtiöt automatisoidun palvelumme avulla muutamassa minuutissa.

Vakuutusten hinnat ja ehdot vaihtelevat tietyin väliajoin, joten suosittelemme kilpailuttmaan kaikki vakuutukset kerran vuodessa.

Kun valitset vakuutusyhtiön huolellisesti ja keskität vakuutuksesi samaan yhtiöön, niin voit saada satojen tai jopa tuhansien eurojen edestä säästöä ja asiakasetuja vuositasolla.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Peräkärryn pitää olla vakuutettu

Peräkärryt luokitellaan ajoneuvoiksi ja ne pitää vakuuttaa samalla tavalla, kuin henkilöautot. Liikennevakuutuslakia tiukennettiin vuonna 2017 ja liikenteessä vakuuttamaton peräkärry menettää kilvet heti.

Vakuuttamaton peräkärry voi tulla omistajalle kalliiksi

Jos vakuuttamaton peräkärry jää kiinni liikenteessä, niin kilpien menettämisen lisäksi vakuutusyhtiö muistaa omistajaa takautuvilla, korotetuilla maksuilla, jotka voivat olla 3-4-kertaiset normihintaan verrattuna.

Peräkärryn vakuutus on halpa, joten älä jätä maksamatta

Peräkärryn vakuutus maksaa halvimmillaan vain parikymppiä, joten ei ole syytä riskeerata moninkertaisia sakkoja tai takautuvia vakuutusmaksuja.

Autovakuutus ei aina korvaa peräkärryn vahinkoja

Yleisesti autovakuutus kattaa peräkärrykin vahingot, jos se on asianmukaisesti kiinnitetty onnettomuushetkellä. Tämä ei kuitenkaan päde tapauksissa, joissa perävaunu on puutteellisessa kunnossa tai kiinnitys ei pidä. Tällaisia tilanteita on Suomessa satoja vuosittain ja perävaunun aiheuttama vahinko on vakuuttamattomana kokonaan omistajan harteilla.

Keskitä peräkärryn vakuutus muiden vakuutustesi mukana

Peräkärryn vakuutus ei ole vakuutusmaksuista kalleimmasta päästä ja jos vakuutuksesi on keskitetty, niin sen maksut voivat madaltua entisestään tuntuvasti.

Onko peräkärryn vakuutus pakollinen?

Peräkärryt tulee aina vakuuttaa vähintään liikennevakuutuksella! Se ei kuitenkaan kata muuta, kuin välttämättömimmät kulut, joita ovat syyttömän osapuolen omaisuusvahingot sekä molempien osapuolten henkilövahingot. Perävaunuvakuutus turvaa omaisuuttasi myös liikenteen ulkopuolella, jolloin esimerkiksi perävaunujen varkaudet ja murrot ovat hyvin tavanomainen riesa.

Mitä peräkärryn vakuutus korvaa?

Liikennevakuutus on laissa määrätty, pakollinen vakuutus jokaiselle liikenteessä olevalle ajoneuvolle. Myös peräkärryt luokitellaan ajoneuvoksi ja ne tulee olla vähintään liikennevakuutuksella vakuutettuja. Jos kärry on onnettomuushetkellä asianmukaisesti kiinnitetty autoon ja hyvässä kunnossa, niin autovakuutus voi kattaa myös perävaunun vahingot. Muissa tapauksissa peräkärryllä pitää olla oma kaskovakuutus.

Peräkärrylle voi sattua huomattavaa vahinkoa esimerkiksi hirvikolarissa. Jos kiinnitykset ja vaunun kunto eivät ole olleet vakuutusyhtiön vaatimalla tasolla, niin autovakuutus ei kata sille tapahtuneita vahinkoja. Tulipalo on myös yksi riskitekijä, joka voi vahingoittaa vakavasti perävaunua. Ulkomaan vastuuturvalla katat toisen osapuolen vahinkoja myös Suomen rajojen ulkopuolella liikennevakuutuksen tavoin.

Seisova perävaunu on yksi ilkivaltaa harrastavien ja varkaiden suosituimpia kohteita. Jos säilytät omaisuuttasi perävaunussa, niin sitä ei turvaa mikään muu kuin peräkärryn vakuutus. Monet meistä säilyttävät perävaunussa esimerkiksi työkaluja, jotka ovat usein satojen eurojen arvoisia. Oikeusturvalla saat vakuutusyhtiöltä tukea oikeudenkäyntikuluihin, jos joudut selvittelemään riitatilanteita oikeusteitse.

Täyskasko korvaa perävaunun vauriot ja kulut törmäystilanteissa tai tieltä suistuessa. Se kattaa myös tuntemattoman osapuolen aiheuttamat vahingot (esim. parkkipaikalla kolarointi). Tähän sisältyvät myös luonnonilmiöt. Omistaja on vahinkotilanteissa monien vakuutusyhtiöiden silmissä oikeutettu myös korkeampaan vahingonkorvaukseen, jos perävaunu luokitellaan uudeksi. Vaatimuksena tälle luokitukselle on trailerin tarpeeksi nuori ikä (esim. alle kolme vuotta), tarpeeksi matala kilometrimäärä ja sinun pitää olla vaunun ensimmäinen omistaja.

Miksi peräkärryn vakuutus kannattaa ottaa?

1. Autovakuutus ei ole takuuvarma keino kattaa myös peräkärryn turvallisuutta, koska se vaikuttaa peräkärryn vahinkojen korvaamiseen ainoastaan ajossa, asianmukaisesti kiinnitettynä ja huollettuna.

2. Seisova perävaunu houkuttelee varkaita ja ilkivallan tekijöitä. Perävaunu on kallis ajoneuvo itsessään ja sen sisältö voi olla samoin rahanarvoista.

3. Peräkärryn vakuutuksen ottamalla pidät huolen, että traileri on turvattu kaikkien tilanteiden varalta – jopa tilanteissa, joissa autovakuutus ei kata perävaunua.

4. Ensiomistajat saavat korkeammat korvaussummat uusille peräkärryille.

5. Jos matkustat esimerkiksi ulkomaille trailerin kanssa, niin peräkärryn vakuutus turvaa myös sinulle tuntemattoman osapuolen vahingot kotimaisen liikennevakuutuksen tavoin.

6. Peräkärryn vakuutus voidaan kilpailuttaa ja pyytää tarjousta myös keskittämisen yhteydessä.