Kerrostalon kotivakuutus

Kilpailuta kerrostalon koti­vakuutukset helposti netissä ja säästä!

Monet vakuutusyhtiöt haluavat sinut asiakkaakseen ja lupaavat silloin vakuutuksen siirron yhteydessä vähintään sen, mitä aikaisempi vakuutusyhtiösi on luvannut – vaikka se ei edes sisältyisi ei sisältyisi heidän alustavaan kotivakuutuspakettiinsa.

Muista siis vertailuttaa ja kilpailuttaa kerrostalon kotivakuutus, koska monesti vakuutusehtosi ja kattavuutesi voi vain parantua.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Korvaa ikävät yllätykset asunnossasi

Kävi kotonasi sitten vesivahinko tai kodinkoneen rikkoutuminen, niin voimassa olevalla kerrostalon kotivakuutuksella pidät huolen, että olet turvannut asuntosi sisällön.

Korvaa myös muuttaessa

Kerrostalon vakuutuksella korvaat omaisuutesi myös uuteen asuntoon muuttamisen aikana. Älä siis menetä yöuniasi, jos jotain hajoaa muuton yhteydessä.

Vakuuta myös vuokranantajasi

Kattava kerrostalon kotivakuutus sisältää myös vastuuvakuuden, joka kattaa vakuutuksenottajan aiheuttamat, korvausvelvolliset vahingot myös muille henkilöille tai asunnoille.

Valitse mieleisesi vaihtoehto

Monet kerrostalon kotivakuutukset tarjoavat useita vaihtoehtoja kattavuudelle. Katso ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto.

Turvaa irtaimisto

Kerrostalon kotivakuutuksella pystyt kattamaan kaiken kotisi irtaimiston, pinnat, sisustuksen sekä elektroniset laitteet.

Katso myös edut

Vakuutusyhtiöt tarjoavat etuja asiakkailleen, jotka voivat laskea huomattavasti vakuutuksen hintaa.

Kun vakuutat täydestä hinnasta...

Jos omaisuutesi on vakuutettu täydestä hinnasta, niin voit arvioida omaisuutesi arvon vasta, kun vahinko on jo tapahtunut. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse arvioida omaisuutesi arvoa ennen vakuutuksen ottamista tai sen voimassaoloaikana.

Joillekin kodin irtaimistolle on kuitenkin usein asetettu enimmäisraja, jonka yli tuotteen arvoa ei korvata. Yksittäisen esineen maksimiarvo voi olla esimerkiksi 5000 € tai polkupyötä 2500 €. Tutustu aina ottamasi vakuutuksen ehtoihin.

Kata myös henkilökohtaisten tiedostojen palautus

Monilla meistä on laitteellamme tiedostoja, joiden säilyttäminen meille on todella tärkeää. Kattava kerrostalon kotivakuutus tarjoaa myös rikkoutuneen tietokoneen kiintolevyn tiedostojen palauttamisen ja etsinnän.

Voit siis luottaa siihen, että myös omilla kuvillasi ja tärkeillä työprojekteilla on extraturvaa varmuuskopioiden ohella.

Onko kerrostalon kotivakuutus pakollinen?

Kerrostalon kotivakuutus ei ole pakollinen, mutta se on lähes poikkeuksetta vaatimus vuokrasopimuksen syntymiselle. Eli jos vuokrasopimus vaatii asukasta ottamaan kotivakuutuksen ja vuokralainen ei täytä tätä ehtoa, hän rikkoon lain kannalta tietoisesti vuokrasopimuksen ehtoja.

Vuokralaisen henkilökohtaisella kotivakuutuksella vuokranantaja saa lisäturvaa asuntoon kohdistuvien potentiaalisten riskien kannalta, jotka voivat aiheuttaa lisäkustannuksia kiinteistölle.

Tärkein asia muistaa kotivakuutuksen ottamisen kannalta

Asukas on korvausvastuullinen hänen laimilyönnillään tai huolimattomuudellaan asunnolle aiheuttamastaan vahingosta siitä huolimatta, onko hänellä kotivakuutusta vai ei! Vahingonkorvausvastuu ei siis voi siirtyä vuokralaiselta toiselle henkilölle, esimerkiksi vuokranantajalle.

Mitä kerrostalon kotivakuutus korvaa?

Asunnolle itselleen tapahtuvia vahinkoja, pystytään korvaamaan yleensä asiakkaan itsensä valitsemaan maksimisummaan asti. Tämä voidaan suunnitella kattamaan pinnat, seinät, lattiat ja muut rakenteet. Näiden vahingoittuminen koituu usein tuhansien eurojen laskuna, joten niiden osalta vakuutus on erittäin tärkeää kerrostalossa. Tähän sisältyvät myös putkistoista ja kodinkoneista mahdollisesti aiheutuvat vesivahingot sekä palo-, noki ja savuvahingot.

Vuokranantajat edellyttävät vuokralaiselta usein omaa kotivakuutusta. Pelkkä vuokranantajan kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaan henkilökohtaista irtaimistoa, josta syystä kerrostaloon on syytä aina ottaa henkilökohtainen kotivakuutus kiinteistövahinkojen varalta. Esimerkiksi putkirikon tapahtuessa taloyhtiö korvaa yleensä vain rakenteiden peruskunnostuksen, eivätkä kata mm. asukkaan itse asennuttamia parketteja.

Kerrostalon kotivakuutus kattaa myös sellaisia vahinkoja, jotka aiheutuvat asuntomurroista, ryöstöistä, varkauksista sekä ilkivallasta (kiinteät piharakennelmat ja -kalusteet). Rikosturva korvaa myös pihassa ja kellarissa olevan henkilökohtaisen omaisuuden, joka voi olla esimerkiksi polkupyörä, pihagrilli tai lastenvaunut.

Luonto voi koitella kotiasi joskus rankalla kädellä, ja siksi on hyvä varautua myös sen kannalta. Ukkonen, myrsky, raesade ja salamaniskut voivat aiheuttaa selvää vahinkoa kotitaloudessa. Kerrostalon kotivakuutuksella voi vakuuttaa omaisuutesi esimerkiksi ukkosesta aiheutuvan ylijännitteen rikkomia laitteita, salaman mekaanisesti rikkomia tavaroita tai nopean tuulen aiheuttamasta vahingosta.

Miksi sinun siis kannattaa vakuuttaa kerrostaloasuntosi?

1. Turvaat kodin irtaimistosi asuessasi, muuttaessasi sekä väliaikaismajoituksessa.

2. Kerrostalon kotivakuutus korvaa henkilökohtaiset omaisuusvahingot, luonnonilmiöt sekä varkaudet.

3. Olemassa oleva kotivakuutus on mahdollista kilpailuttaa entistä parempien ehtojen ja kattavuuden vuoksi.

4. Kilpailutuksen lisäksi voit saada loistavia yhtiökohtaisia asiakasetuja, jotka säästävät lisää rahaa.

5. Voit räätälöidä kotivakuutuksesi kattavuuden mieleiseksesi.

6. Vuokranantajasi kiittää sinua hyvästä kotivakuutuksesta.