Omakotitalon vakuutus

Kilpailuta omakotitalon koti­vakuutukset helposti netissä ja säästä

Vakuutusyhtiöt kilpailevat kovaa keskenään asiakkaistaan ja monesti toinen vakuutusyhtiö saattaakin tarjota selvästi paremman sopimuksen kuin se yhtiö, jolta olet jo ottanut vakuutuksen.

Omakotitalon vakuutuksissa tämä voi tarkoittaa sitä, että toinen vakuutusyhtö tarjoaa sinulle vähintään saman kattavuuden, kuin heidän kilpailijansa, vaikka se ei edes sisältyisi heidän perus­sopimus­paketteihinsa.

Tästä syystä sinulla ei ole mitään hävittävää pyytäessäsi tarjouksia muilta vakuutusyhtiöiltä.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Huolehdi vähemmän omaisuutesi turvallisuuden kannalta

Kun hankit omakotitalovakuutuksen, niin turvaat asuntosi sisällön ja irtaimiston. Ikävät yllätykset eivät pääse siis romuttamaan arkeasi, jos jotain menee rikki tai asunnossa käy rakenteellinen vahinko.

Vakuuta myös autotalli tai pihan muut rakennukset

Omakotitalon kotivakuutus kattaa myös sellaiset kiinteistöön kuuluvat rakennukset, joiden pinta-ala tai arvo ei ole liian suuri. Tarkista parhaat ehdot piharakennuksien vakuutuskattavuudelle vakuutusyhtiöiltä.

Vakuuta myös naapurisi omaisuutta

Aiheutitko itse tai perheenjäsenesi vahingossa vahinkoa muille henkilöille tai heidän omaisuudelleen? Omakotivakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus korvaa myös tällaisia vahinkoja, joista olisit lain silmissä vastuuvelvollinen.

Tarvitseko lisää vaihtoehtoja kattavuudelle?

Vakuutusyhtiöt tarjoavat paljon erilaisia kattavuusasteita omakotitalon vakuutukselle. Jokaiselle kodille löytyy varmasti sopivat ehdot.

Pidä kotisi irtaimisto sekä rakenteet turvassa

Omakotitalovakuutuksella katat kodissasi rakenteiden pinnat, irtaimiston, huonekalut ja elektroniset laitteet.

Tutustu hyviin asiakasetuihin

Vakuutusyhtiöt tarjoavat usein loistavia asiakaskohtaisia etuja, joilla voit vaikuttaa tuntuvasti vakuutuksen hintaan.

Omaisuuden arvoa ei ole pakko arvioida vakuutuksen ottohetkellä

Kun omakotitalo on vakuutettu täydestä hinnasta, niin vahingoittuneen omaisuuden arvo voidaan arvioida senkin jälkeen, kun vahinko on päässyt tapahtumaan. Kaikkea kodissa ja kiinteistössä sijaitsevaa irtamistoa ei siis tarvitse hinnoitella ennen, kun vakuutussopimus tehdään

Osalla kodin irtamistosta on kuitenkin usein asetettu vakuutusyhtiön toimesta enimmäiskorvausrajat, joiden ylimenevää summaa ei korvata. Yksittäisille esineille tämä voi olla esimerkiksi 5000 euroa tai 2500 euroa polkupyörälle. Suosittelemme aina tutustumaan tarkasti vakuutusehtoihin.

Joudutko muuttamaan tilapäisesti tai varastoimaan irtaimistoasi?

On hyvin mahdollista, että kodissa tapahtuu vahinko, jonka vuoksi asukkaat joutuvat muuttamaan tilapäisesti tai varastoimaan irtaimistoaan korjausten ajaksi. Omakotitalovakuutus kattaa myös tällaisista väliaikaistilanteista syntyviä kuluja, joten sinun ei tarvitse maksaa niitä omista säästöistäsi.

Omakotitalon kotivakuutus kattaa myös tietokoneen tiedostot

Kukaan meistä ei haluaisi, että laitteillamme sijaitsevat tärkeät tiedostot katoaisivat bittiavaruuteen. Omakotitalon vakuutus kattaa myös laitteiden tiedostojen palauttamisen kustannukset esimerkiksi kiintolevyn rikkoutuessa. Eli jos koneellasi on vaikkapa työhön liittyviä projektitiedostoja, niin omakotitalovakuutus tarjoaa niille lisäturvaa.

Onko omakotitalon kotivakuutus pakollinen?

Omakotitalovakuutusta ei teknisesti ole lain mukaan pakko ottaa, mutta aina on syytä. Siinä missä kerrostaloasunnossa vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on asukkaan itsensä ottama kotivakuutus, niin pankit pyytävät esimerkiksi palovakuutusta omakotitalolle jo pelkän lainan ehtona.

Rakennus voidaan asettaa vakuutuksen alaiseksi jo siinä vaiheessa, kun sen rakentaminen aloitetaan. Omakotitalossa asuvalla ei myöskään ole välttämättä takanaan taloyhtiötä, jolla olisi oma yhtiökohtainen kiinteistövakuutus rakenteiden varalle.

Omakotitalossa asuva on viime kädessä aina vastuussa

On syytä muistaa, että jos asut tai olet muuttamassa omakotitaloon, niin sinä olet omistajana ja asukkaana vastuussa kiinteistölle tai sen irtaimistolle tapahtuvasta vahingosta. Tämän vuoksi kotivakuutuksen ottaminen on erittäin tärkeää elämän tasapainon ja turvallisuuden kannalta.

Mitä omakotitalon kotivakuutus korvaa?

Kiinteistölle ja asunnolle tapahtuvat vahingot sisältyvät omakotitalovakuutukseen. Korvaussummat ovat räätälöitävissä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tähän sisältyvät asunnon pinnat, seinät, lattia sekä muut rakenteet. Näiden vahingoittuminen tarkoittaa useimmiten hyvin hintavia huolto- ja korjauskuluja, joten niiden vakuuttaminen on hyvin tärkeää. Omakotitalovakuutus kattaa näiden lisäksi vesi-, palo-, noki- ja savuvahingot silloinkin, kun niiden aiheuttajina ovat kiinteistön putkistot tai kodinkoneet.

Asukkaan ei ole pakko hankkia vakuutusta omakotitalolle, mutta se olisi aina syytä olla olemassa – varsinkin, jos irtaimistosi on sinulle rakas. Jos kiinteistössä sattuu vahinko (esimerkiksi vesivahinko), niin mikään taho ei muuten korvaa aineellisia vahinkoja. Jos olet kiinteistön omistaja, niin sinulla ei ole takanasi edes taloyhtiön tai vuokranantajan kiinteistövakuutusta.

Omakotitalon kotivakuutus kattaa myös kolmannen osapuolen sinulle aiheuttamat aineelliset vahingot, johon sisältyvät asuntomurrot, ryöstöt, varkauden ja ilkivalta. Tähän sisältyvät myös piharakennukset sekä kellarissa tai pihalla sijaitseva omaisuus ja irtaimisto (esimerkiksi polkypyörät, grilli, lastenrattaat ymv.).

Mikään ei olisi ikävämpää, kuin se että myrky repisi kodista katon irti ja vesisade pääsisi sisään asuntoon. Samaten ukkonen, rakeet ja salamointi voi aiheuttaa tuntuvia aineellisia vahinkoja omakotitalolle. Omakotitalo kannattaa siis ehdottomasti vakuuttaa näiden luonnonvoimien kannalta.

Miksi omakotitalo kannattaa vakuuttaa?

1. Kotisi omaisuus on turvassa asuessasi, muuttaessasi tai väliaikaista majoitusta vaativissa tilanteissa.

2. Omakotitalon kotivakuutus korvaa luonnon ja varkaiden aiheuttamat vahingot omaisuudelle.

3. Jos omakotitalo on jo vakuutettu, niin voit saada paremmat ehdot kilpailuttamalla sopimuksesi toisille vakuutusyhtiöillä.

4. Voit saada tuntuvia alennuksia ja asiakasetuja vakuutusyhtiöiltä.

5. Omakotitalon kotivakuutukset ovat laajasti kustomoitavissa vastaamaan asukkaan tarpeita.

6. Kotivakuutus parantaa siis kaikin puolin maallista omaisuuttasi, joka parantaa elämänlaatua.