Kuorma-auton vakuutus

Kilpailuta kuorma-auton vakuutukset ja säästä!

Kilpailu vakuutusasiakkaista käy alituiseen kiihkeänä vakuutusyhtiöiden välillä ja heillä saattaakin usein muuttua ehdot parempaan suuntaan kuluttajan kannalta.

Insured.fi vakuutusten kilpailutus on ilmainen palvelu, niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Saat yhdellä hakemuksella useita vakuutustarjouksia, joista sinun on helppo valita paras.

Olemassa olevatkin vakuutukset olisi hyvä kilpailuttaa tasaisin väliajoin, sillä joku toinen yhtiö voi mielellään tarjota sinulle paremman sopimuksen – varsinkin, jos keskittät samalla muutkin vakuutuksesi samaan vakuutusyhtiöön.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Kuorma-auton vakuutus turvaksi henkilö­vahinkojen varalta

Kuorma-auton vakuutus sisältää lakisääteisen liikennevakuutuksen, jolla turvaat itsesi ja toisen osapuolen mahdolliset henkilövahingot onnettomuustilanteissa.

Kuorma-autovakuutus räätälöidään kaskon kattavuuden mukaan

Valitse itsellesi, miten kattavan kaskon haluat ottaa. Yleensä ajoneuvoille tarjotaan vakuutusyhtiöstä riippuen 2-3 eri kaskoluokkaa, jonka päälle on otettavissa vielä valinnaisia lisäturvia.

Kuorma-autovakuutuksen bonustasot

Yleisimpien liikenneajoneuvojen vakuutukset perustuvat bonus-malus-järjestelmään. Vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkaalle yleensä aloitustason bonukselle, joka voi olla esimerkiksi 40% vakuutuksen hinnasta. Tämä bonus nousee vuosittain, jos ajoneuvolle ei olla tehty tänä aikana vahinkoilmoitusta.

Varovaiset kuskit palkitaan

Vahingoton ajohistoria on mahdollista todista dokumentein vakuutusyhtiölle, jos esimerkiksi vaihdat toiseen yhtiöön. Tämä voi antaa sinun vakuutuksellesi paremman bonustason heti kättelyssä. Tämä bonus voi nousta aina 80% asti, jolloin maksat huomattavasti vähemmän vakuutusmaksuja ja voit saada esimerkiksi etuja, jossa kolari ei välttämättä laske bonustasoasi ensimmäisestä kerrasta. Keskimäärin bonus laskee n. 15% per vahinkoilmoitus.

Saat paremmat edut keskittämisen avulla

Heille, joilla on useampia vakuutuksia, suosittelemme vahvasti niiden siirtämistä yhteen vakuutusyhtiöön. Keskittäminen tuo paljon huokeammat hinnat ja edut vakuutuksensa keskittävälle asiakkaalle. Jos sinulla on esimerkiksi yrityskäytössä useampi kuorma-auto, niin jokainen kuorma-auton vakuutus kannattaa pitää samassa vakuutusyhtiössä, jolloin voit saada houkuttelevan pakettiratkaisun. Tämä ratkaisu voi sisältää mm. paremmat vuosibonukset tai halvemmat ajoneuvon vakuutusmaksut.

Mistä kuorma-auton vakuutuksen hinta koostuu?

Suurin vaikuttaja hinnassa on kuorma-auton vakuutuksen kaskoluokka ja siihen otettavat lisäturvat. Kuorma-autoiksi luokiteltavat ajoneuvot myös kuuluvat bonusjärjestelmään, joka madaltaa vuosimaksuja vahingottomien ajovuosien perusteella.

Onko kuorma-auton vakuutus pakollinen?

Kuorma-auton vakuutus on vapaaehtoinen lisäturva omalle tai yrityksen ajoneuvolle. Ainoa pakollinen vakuutus on liikennevakuutus, mutta se ei kata omalle kuorma-autolle tapahtuneita vaurioita, jos kuljettaja todetaan syylliseksi. Vakuutus täyskaskolla on kuitenkin erittäin tärkeä varsinkin liiketoimintaa harrastaville, koska päivittäin ammatikseen ajaville liikenteessä ilmenevät riskit ovat moninkertaiset. Jos yritykseen kuuluu useita ajoneuvoja, niin virheetön ajaminen sekä vakuutusten keskittäminen ja kilpailutus kuitenkin pudottavat vakuutusmaksuja tuntuvasti.

Mitä kuorma-auton vakuutus korvaa?

Valinnainen kuorma-auton vakuutus sisältää myös lakisääteisen liikennevakuutuksen, joka pitää olla jokaiselle liikenteessä käytössä olevalla ajoneuvolla. Se korvaa kaikki lääketieteelliset toimenpiteet, joita voidaan joutua tekemään kolarin osapuolille. Jos sinulla ei kuitenkaan ole kaskovakuutusta, niin ollessasi syyllinen osapuoli, pelkkä liikennevakuutus ei korvaa oman ajoneuvosi vaurioita.

Peruskasko sisältää useimmiten luonnon aiheuttamat vauriot. Ne voivat olla esimerkiksi myrskyn kaatamien puiden aiheuttamia. Hirvikolarien turva on myös hyvin yleinen osa kuorma-autovakuutusta. Palo-, ilkivalta- ja varkausturvat ovat loistavia ympärivuotisia turvia kaikille kuorma-auton omistajille, olivat ne sitten yksityis- tai ammattikäytössä.

Kuorma-auton vakuutus sisältää useimmiten jo osakaskon (tai kevytkaskon) tasolla oikeusturvan, jolla voidaan kustantaa oikeudenkäyntikuluja riitatilanteissa. Muun muassa asianajajakuluja on jouduttava maksamaan jo jutun käsittelyn aikana, vaikka olisit varma voitostasi. Monilla oikeusturvan puuttuminen on iso este oman asiansa puolustamiseen oikeudessa. Kriisiapu on erittäin hyvä turva olla olemassa varsinkin ammattikuskeille, jotka saattavat joutua vakaviin onnettomuuksiin.

Täyskasko kattaa lähestulkoon kaikki ikävät tilanteet, joihin kuorma-auton kuljettaja voi joutua. Kolariturvasta voidaan korvata myös oman kuorma-auton vauriot, joita liikennevakuutus tai kevytkaskokaan ei välttämättä kata. Siihen sisältyy usein myös hinausturva tielle jäämisen varalta ja ammattikuskeille ehkä parhaimpia turvia on ryöstöturva, jonka avulla voit korjata sinulle sattuneet vahingot, jos sinut esimerkiksi pahoinpidellään tai omaisuuttasi viedään tien päällä.

Miksi kuorma-auton vakuutus kannattaa ottaa?

1. Liikennevakuutus on vähittäisvaatimus sille, että saat laillisesti ajaa kuorma-autolla liikenteessä. Se ei kuitenkaan kata henkilökohtaista omaisuutta muun, kuin syyttömän osapuolen kannalta.

2. Varsinkin ammatikseen ympäri vuoden ajavan henkilön tai yrityksen kannattaa ottaa paljon kattavampi kaskovakuutus.

3. Peruskasko kattaa luonnonilmiöt, hirvikolarit, palovaurio, kriisiavun ja oikeusturvan, jotka ovat todella hyviä turvia aktiivisesti ajaville.

4. Täyskasko kattaa myös oman omaisuuden kolaritilanteissa, vaikka olisit syyllinen tilanteeseen. Siihen sisältyy myös hinaus ja mahdollinen ryöstön uhriksi joutuminen.

5. Bonusjärjestelmä mahdollistaa vakuutuksen huokean ylläpidon luotettavien kuskien kanssa. Nosta tasoasi vahingottomilla ajovuosilla ja saa maksimitasolla vielä parempia etuja.

6. Kaikkien kuorma-auton kuljettajien, mutta erityisesti yritystoimintaa harrastavien tulisi tutustua kaikkiin vakuutusyhtiöihin ja heidän tarjouksiinsa, sillä parhaat edut ja hinnat saa vain kilpailuttamalla.