Sijoitusasunnon vakuutus

Kilpailuta sijoitus­asunnon vakuutus ilmaiseksi ja saa parhaat ehdot itsellesi

Vakuutusyhtiöiden kilpailutus on ilmaista ja erittäin suotavaa tehdä, sillä vakuutusyhtiöiden tarjoukset ja vakuutusehdot muuttuvat yllättävänkin nopeasti.

Toinen yhtiö saattaa tarjota paljon parempia ehtoja pari vuotta myöhemmin siitä, kun teit nykyiset sopimuksesi. Vertailulla pysyt ajan tasalla siitä, että et maksa liikaa vakuutuksestasi.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Sijoitusasunnon vakuutus tarjoaa turvaa asuntosijoittajille

Asuntosijoittajalle on erittäin tärkeää, että hänen omistamissaan tai vuokraamissaan asunnoissa on vakuutukset kunnossa, sillä taloyhtiö tai vuokralaisen oma kotivakuutus ei välttämättä korvaa kaikkia vahinkoja.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat apua vuokranantajalle lakiongelmissa

Omistajana sinulle voi syntyä riitatilanteita vuokralaisen, taloyhtiön tai kiinteistöllä urakoivan yrittäjän kanssa. Sijoitusasuntovakuutukset kattavat oikeudenkäyntikuluja.

Vähennä sijoitus­asunto­vakuutus verotuksessa

Sijoitusasunnon vakuutus on vähennyskelpoinen kulu, mikä on tervetullut lisä kotiin päin asuntosijoittajalle. Vakuutuksesi tulee siis oletettua halvemmaksi!

Sijoitusasunnon vastuuvakuutus korvaa taloyhtiölle aiheutuneet vahingot

Tapahtuiko vaikkapa remonttia tehdessä tahatonta vahinkoa asunto-osakeyhtiön omaisuudelle? Ei huolta, asianmukainen vakuutus korvaa vahingot myös näissä tapauksissa!

Mitä enemmän keskität, sitä paremmat edut

Pystytkö keskittämään useampia vakuutuksiasi samalle yhtiölle? Vakuutussalkkunsa keskittävät asiakkaat saavat usein huomattavia alennuksia sekä etuja vakuutuksentarjoajaltaan, joten kannattaa ehdottomasti pitää tämä mahdollisuus pöydällä, jos löydät hyvät ehdot sijoitusasuntosi vakuutukselle!

Sijoitusasunnon vakuuttamisesta pienet kulut vuositasolla

Sijoitusasunnon vakuuttamisesta koituvat kulut eivät huimaa päätä vuositasolla, varsinkin kun se on vähennyskelpoinen. Keskimääräiset hinnat liikkuvat 100-200 € maastossa oletusarvoisesti ja hinta tai edut paranevat sitä mukaa, kun keskität enemmän vakuutuksiasi samaan yhtiöön.

Sijoitus­asunto­vakuutus kattaa remontin tulokset

Jos asuntoasi on remontoitu, esimerkiksi uusittu lattioita, pintoja tai kiinteitä kalusteita, niin sijoitusasuntojen omistajien kannattaa muistaa ottaa nämä huomioon vakuutuksen enimmäiskorvauksia tarkistaessa, koska nämä asiat vaikuttavat asunnon arvon kohoamiseen. Taloyhtiöiden kiinteistövakuutukset eivät korvaa näille aiheutuneita vahinkoja.

Mitä sijoitusasunnon vuokraajien olisi syytä muistaa

Sijoitusasuntovakuutuksella katettu asunto sisältää korvaukset muun muassa seuraavissa vahinkotilanteissa:

  • – Myskyvahingot, esimerkiksi puun kaatuessa ja tuhotessa rakenteita.
  • – Tulipaloista ja savusta syntyneet vahingot.
  • – Vesivahingot, joiden aiheuttajina ovat asunnon putkistot.
  • – Murtojen ja varkauksia yhteydessä asunnolle itselleen aiheutuvat vahingot

Mitä sijoitusasunto­vakuutus korvaa?

Kun sijoitusasunto on asianmukaisesti vakuutettu sijoittajan toimesta, niin hänen vakuutuksensa kattaa asunnon rakenteet, putkistot, asennetut lattiat ja pinnat sekä kiinteät kalusteet (esim. kylppärin ja keittiön kaapit).

Asunnon rakenteisiin aiheutuneet vauriot ovat erityisesti kalliita korjauttaa useimmissa tapauksissa, joten sijoittajan on pidettävä asuntonsa vakuutettuna vuoden ympäri myös omasta toimestaan, eikä pelkästään asukkaan toimesta, vaikka hän sitä vuokralaiselta vaatisikin. Vahinko on kuitenkin pystyttävä korjaamaan ja jos asukas on hoitanut kotivakuutuksen ylläpidon välinpitämättömästi, tämä voi tietää sijoittajalle ongelmia korvauksien hakemisessa.

Vuokralaisen oma kotivakuutus sisältää asukkaan henkilökohtaisen irtamiston, mutta kiinteistä kalusteista puhuttaessa kotivakuutuksen kattavuus voi vaihdella vakuutuyhtiöittäin. Tähän ei välttämättä sisälly esim. jääkaappi tai astianpesukone, jolloin asuntosijoittajan kannattaa varmistaa kiinteiden kalusteiden korvaukset omalla vakuutuksella.

Suomen Vuokranantajat ovat viime vuosina lanseeranneet vakuutusyhtiöiden kanssa nimenomaisesti asuntosijoittajille räätälöidyn kotivakuutusmallin, joka korvaa asukkaan tahallisesti aiheuttamia vahinkoja asunnolle, joita ei tavallisesti olla ennen korvattu. Näissä tilanteissa muistutamme asunnon omistajaa tekemään ensin ilmoituksen vahingonteosta viranomaisille!

Jos asunnossa on tapahtunut vahinko, jonka seurauksena siinä ei pysty asumaan, niin sijoitusasuntoon voi ottaa keskeytysturvan, joka korvaa omstajalle menetetyt vuokratulot asunnon kunnostuksen ajalta. Keskeytysturva ei kuitenkaan korvaa asukkaan maksamatta jättämiä vuokria, eli asunnon pitää olla asumiskelvottomassa kunnossa.

Miksi sijoitusasunto kannattaa vakuuttaa?

1. Sijoitusasuntosi on vakuutettuna aina myös niissä tapauksissa, joissa vuokralainen ei ole välttämättä pitänyt kotivakuutustaan ajan tasalla.

2. Hintaansa nähden se on on halpa vakuutus ylläpitää, kun ottaa huomioon, kuinka kalliita vahinkoja asunnolle voi aiheutua.

3. Sinulla on takanasi vakuutusyhtiön tarjoama oikeusturva riitatilanteissa.

4. Vakuutuksen kattavuudesta voidaan räätälöidä sopiva sinun henkilökohtaisten tarpeidesi tai arviointikyvyn mukaan.

5. Vakuutusyhtiöiden tasavälisellä kilpailutuksella pidät huolen siitä, että maksat nykypäivän standardien mukaisista vakuutuseduista.

6. Jos asunto on vahinkojen seurauksena asumiskelvoton, niin voit pyytää vakuutusyhtiöltä kovauksia keskeytysturvasta.