Venevakuutus

Kilpailuta vene­vakuutukset nopeasti ja helposti ilmaisen palvelumme avulla!

Veneily on kallis harrastus, joten vertaile ja keskitä vakuutukset Insured.fi verkkopalvelun avulla ilmaiseksi!

Emme missään tapauksessa suosittele venevakuutuksen ottamatta jättämistä, vaikka se ei olekaan laissa vaadittua. Tiedämme veneilyn olevan kallis harrastus, mutta kalliin aluksen huoltaminen on vielä hintavampaa.

Kun teet huolellisen vertailun tai kilpailutuksen, niin saat paljon paremman kuvan tarjolla olevista vaihtoehdoista hintoineen sekä etuineen.

Jos et ole myöskään vielä keskittänyt vakuutuksiasi, niin sitä kannattaa harkita, koska ahkerat keskittäjät saavat tuntuvia hinnan alennuksia ja parempia ehtoja vakuutuksiin.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Venevakuutus huonojen päivien varalle

Venevakuutus turvaa veneen ja siinä olevat varusteet. Veneilijälle on hyvin vaarallista joutua esimerkiksi karille ja myrskyn keskelle, jolloin myös vene on alttiina vaurioille.

Venevakuutus hinnoitellaan veneen mukaan

Venevakuutuksen hinta määräytyy esimerkiksi veneen tyypin, varusteiden, moottoreiden tehon ja niiden lukumäärän perusteella. Se myös merkitsee, miten kattavan venevakuutuksen haluat ottaa.

Vuodenaika vaikuttaa myös hintaan

Esimerkiksi moottoripyörät ja -kelkat, mopot sekä asuntovaunut hinnoitellaan käyttösesonkien perusteella. Venevakuutuksen hinta on alhaisempi talvikaudella.

Kertyvä bonus ja osaaminen alentaa hintoja entuudestaan

Turvallisuuteen panostavat veneilijät maksavat vähemmän vuodessa vakuutuksista, koska vahingottomat veneilyvuodet kerryttävät bonusta. Vakuutusyhtiöt tarjoavat myös koulutetuille kuskeille suoraan alennuksia (veneily- ja navigaatiokurssit).

Onko venevakuutus pakollinen?

Venevakuutus ei ole Suomen vesillä pakollinen ja monet jättävätkin venevakuutuksen ottamatta, koska se on yleisesti suhteellisen tyyris harrastus. Mutta kun ottaa huomioon, että miten moni veneilijä joutuu pulaan joka vuosi ja miten vaarallisia vedet voivat olla ilman rankkaa säätäkin (esimerkiksi karit), niin vene olisi syytä aina vakuuttaa.

Erityisesti kalliin veneen huoltaminen tai tuhoutuminen on sydäntä riipaiseva kokemus ja maksat todennäköisesti paljon vähemmän rahallisesti ja henkisesti pitkällä tähtäimellä voimassa olevasta vakuutuksesta, kuin onnettomuuksien tai varkaiden neuroottisesta välttelystä.

Mitä venevakuutus korvaa?

Vahinkoja voi sattua itse kullekin ja saatamme esimerkiksi vahingossa naarmuttaa tai kolhia toisen osapuolen venettä tai omaisuutta. Vastuuvahinko toimii liikennevakuutuksen tavoin, eli se korvaa toisen osapuolen vahinkoja, joista olisimme maksuvastuussa. Vaikka oma veneemme ei olisikaan kovin arvokas, niin naapurin vene saattaa hyvinkin olla!

Veneet joutuvat varkauksien kohteiksi joka vuosi, eivätkä vähiten esimerkiksi niiden moottoreiden vuoksi. Mökkiloman aloittaminen sen havahtumiseen, että perheen veneestä on revitty mukaan kaikki irti lähtevä, ei ole todellakaan mukava tunne. Saman kohtalon kokevat vuosittain myös asuntovaunut, moottoripyörät ja -kelkat, mopot ja mönkijät. Varustaudu siis pahimman varalle, koska menetetyn omaisuuden takaisin saaminen voi olla mahdotonta!

Veneelle voi sattua vahinkoja ei pelkästään vesillä, mutta myös tallessa pitäessä. Jos olet vaikkapa siirtämässä venettä uuteen paikkaan ja noston yhteydessä nostoliina menee poikki, niin vahingot voivat olla mittavat. Palovaara on myös mahdollinen säilyttäessä, jonka venevakuutus kattaa. Älä siis huolehdi liikaa veneesi hyvinvoinnista, kun se on turvattu säilytyksen, kuljetuksen, varkaiden sekä tulipalojen varalta.

Veneilyvahingot ovat yleisiä ja saatamme huomaamattamme joutua karille tai kolhaista veneen kyljen, josta aiheutuu vuoto. Veneilyvahingot korvataan usein nopeudesta riippumatta (olettaen, että kuljettaja ei ole päihtynyt). Venevahinkoon sisältyy myös matkustajien kotiinkuljetus sekä korvauksia veneen pelastamisesta.

Konerikkoturva kattaa tekniset ongelmat, joiden seurauksena matkaa ei pysty jatkamaan tai moottori rikkoutuu. Konerikon turva on usein vapaaehtoinen täyskaskon valinnainen lisäosa.

Miksi venevakuutus kannattaa ottaa?

1. Vene on liian kallis sijoitus jättää vakuuttamatta. Riskit helposti painavat enemmän, kuin vakuutuksen ottamatta jättäminen.

2. Veneet ja moottorit ovat joka vuosi varkauksien kohteina. Jos sinulla ei ole venevakuutusta, niin se voi tulla kalliiksi.

3. Veneily on riskialtis harrastus, jossa voi joutua luonnonilmiöiden ja ympäristön armoille. Karille ajaminen tai myrskyssä kyljelleen kaatuminen tulevat kalliiksi muutenkin, kuin terveyden osalta.

4. Naapurin tai itselleen tuntemattoman vene voi myös olla arvokas, ja jos aiheutat sille tahattomasti vahinkoa, olet maksuvelvollinen.

5. Voit valita usein kahdesta eri kaskovakuutuksesta itsellesi mieleisimmän vaihtoehdon ja täydentää sitä vapaavalinnaisilla lisäturvilla.

6. Venevakuutuksen hinta on liukuva vuodenajoista, veneen mallista ja kuljettajan kokemuksesta riippuen. Bonus nousee ja hinnat halpenevat, kun ajat varovaisesti. Muista siis vertailuttaa ja kilpailuttaa!