Erillistalon kotivakuutus

Paranna voimassa olevan tai uuden erillistalon kotivakuutuksen ehtoja ja säästä kilpailuttamalla yhtiöt

Kotivakuutuksesi kilpailuttaminen on täysin ilmaista ja sellainen asia, jonka jokaisen olisi syytä muistaa tehdä muutaman vuoden välein, aivan samalla tavalla kuin vaikkapa sähkösopimus.

Vakuutusyhtiöt voivat tarjota sinulle jopa heidän sopimusehtoihinsa kuulumattomia etuja, jotka aikaisempi vakuutusyhtiösi on tarjonnut sinulle, koska he haluavat tarjota kilpailijaansa paremman tarjouksen.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Erillistalon kotivakuutus kattaa asunnossa olevan irtaimiston

Meille kaikille sattuu vahinkoja joko omasta huolimattomuudestamme tai syistä, joihin emme voi vaikuttaa. Silloin kodin irtaimisto on hyvä olla vakuutettu.

Erillistalon kotivakuutuksella voi vakuuttaa myös kodin ulkopuolista omaisuutta

Katosiko sinulta arvokasta omaisuutta autosta, perävaunusta tai veneestä? Erillistalon kotivakuutuksen rikosturvalla pystyt kattamaan myös kodin ulkopuolista omaisuutta varkauksien varalta.

Voit itse sopia vakuutuksen kattavuudesta

Vakuutusyhtiöt pystyvät räätälöimään kotivakuutussopimukset jokaisen asiakkaan toiveiden mukaisiksi.

Liittymällä vakuutusyhtiön asiakkaaksi voit saada tuntuvia etuja

Vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkailleen henkilökohtaisia etuja, jotka voivat parantua entisestään jos keskität enemmän vakuutuksiasi heille.

Kodin irtaimisto on turvattu myös muuton yhteydessä

Jos olet muuttamassa uuteen asuntoon, niin muuton aikana voi käydä vahinkoja. Muuton yhteydessä voi hajota televisio, lasikaappi tai muuta kodin irtaimistoa. Erillistalon kotivakuutus korvaa myös muuton aikana aiheutuneen aineellisen vahingon.

Vahingoittuneen omaisuuden arvo voidaan arvioida myös vahingon sattumisen jälkeen

Kun erillistalo on täysin vakuutettu, niin vahingoittuneen kohteen tai irtaimiston arvo voidaan määritellä myös vahinkotapahtuman jälkeen, eli kaikelle irtaimistolle ei tarvitse olla hintaa määriteltynä vakuutusta tehdessä. Monille tavaroille on kuitenkin määritelty ylärajat ja nämä voivat vaihdella myös vakuutustyyppien kesken, koska esimerkiksi omakotitalolla ja erillistalolla voi olla omat ehtonsa.

Erillistalon kotivakuutus kattaa myös kiintolevyn tiedostojen palautuksen

On hyvin mahdollista, että kotikoneemme hajoaa joku päivä ja sen mukana menevät itsellemme rakkaat kuvat tai työn kannalta tärkeät tiedostot. Kattavat kotivakuutukset sisältävät myös tietokoneen hajonneen kiintolevyn tiedostojen palautuksesta koituvat kulut, mikä on aina tervetullut lisäturva kotiin.

Omakotitalo ja erillistalo - mikä niiden ero on?

Tämä on kysymys, joka ei aina ole kaikille selkeä. Ulkoisesti omakotitalolla ja erillistalolla voi olla mitättömät eroavaisuudet, mutta pohjimmiltaan ne ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

Omakotitalo on asukasomisteinen kiinteistö, joka sijaitsee joko asukkaan omistamalla tai vuokratulla tontilla, siinä missä erillistalosta on vastuussa asunto-osayhtiö, joka huolehtii ja ylläpitaa yhtiön alaisuuteen kuuluvia asumistarkoitukseen tarkoitettuja erillisasuntoja tai muita rakennuksia. Näillä on eroa myös verotuksessa.

Mitä erillistalon asukkaan on syytä muistaa

Erillistalon pihalla sijaitsevat rakennukset tai puutarha eivät kuulu erillistalon kotivakuutuksen piiriin ja vakuutusyhtiöt eivät siten korvaa näille aiheutuneita vahinkoja. Jos siis haluat vakuuttaa piharakennelmat vahingon varalta, niin joudut ottamaan niille suurella todennäköisyydellä erillisen vakuutuksen. Muista lukea vakuutusehdot vakuutusta etsiessä!

Mitä erillistalon kotivakuutus korvaa?

Erillistalon kotivakuutuksella katat talon tilat, joka sisältää seinien sisäiset rakenteet, pinnat, paljaat lattiat sekä viemäri- ja LVI-putkiston. Talon rakenteet itsessään ovat hyvin arvokkaita ja niiden huolto- ja korjauskulut nousevat heittämällä tuhansiin euroihin pienemmistäkin korjaustöistä, eli niiden osalta vakuutuksien pitäisi olla aina kunnossa.

Kotivakuutuksesi kattaa tilat myös vesi- ja palovahinkojen varalta, joiden aiheuttajina ovat olleet esimerkiksi kodinkoneet.

Jokaisen asunto-osakeyhtiön osakas haluaa varmasti, että erillistalon asukkaan irtaimisto on turvattu. Vaikka erillistalon hallinnollisista asioista päätetäänkin yhdessä osakkaiden kanssa, niin talon asukkaan kontolle tää viime kädessä vastuu siinä sijaitsevasta irtaimistosta. Siksi on tärkeää, että asukas muistaa ottaa itselleen kotivakuutuksen. Vakuuttamatonta irtaimistoa ei tulla korvaamaan vahinkotilanteissa.

Erillistalon kotivakuutus korvaa myös anastettua omaisuutta tiettyyn summaan asti, olettaen että rikosturvan vaatimat ehdot täyttyvät. Jos esimerkiksi autosta tai jopa teltastasi varastetaan omaisuuttasi, niin kotivakuutus kattaa sen vaikka tapahtumapaikka olisi ollut potentiaalisesti kymmenien kilometrien päässä. Muista lukea vakuutusehdot!

Säähän emme voi vaikuttaa ja jos luonnonvoimat aiheuttavat vahinkoa talolle, niin korjaussummat voivat olla tuntuvia. Jos myrsky esimerkiksi vahingoittaa taloa, niin erillistalon kotivakuutus korvaa myös tällaisten luonnonilmiöiden aiheuttamat aineelliset vahingot.

Miksi erillistalo kannattaa vakuuttaa?

1. Erillistalon kotivakuutukseen sisältyy itse talo ja henkilökohtainen omaisuutesi, mukaan lukien irtaimisto, kodinkoneet, elektroniika ja sisustus.

2. Kotivakuutukset turvaavat omaisuutesi myös muuton aikana sekä kotisi ulkopuolella tiettyyn etäisyyteen asti.

3. Vakuutuksen kattavuuteen kuuluvat myös varkaudet ja sääolosuhteista koituvat vahingot.

4. Vos sinulla on jo kotivakuutus, niin kilpailutus voi parantaa sopimuksesi ehtoja tuntuvasti.

5. Uudet ja vakuutuksensa yhtiöön keskittävät asiakkaat voivat saada isoja alennuksia ja etuja vakuutusyhtiöiltä.

6. Vakuutuksen kattavuudet ja korvaussummat ovat muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaisiksi.