Rivitalon kotivakuutus

Kilpailuta rivitalon koti­vakuutukset ja säästä

Vakuutusyhtiöille on tärkeää, että asiakkaat tietävät heidän olevan markkinoiden paras vaihtoehto.

Siksi he usein tarjoavat kilpailutuksen yhteydessä sopimuksiin ehtoja, jotka kattavat heidän alkuperäisiin paketteihinsa kuulumattomia tilanteita ihan vain sen vuoksi, koska heidän kilpailijansa ovat tarjonneet nämä ehdot alunperin.

Pystyt siis paremman hinnan ohella saamaan myös potentiaalisesti paremman kattavuuden.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Rivitalon kotivakuutus turvaa asuntosi irtaimiston

Sattuiko omaisuudellesi tai irtaimistollesi haaveri? Ei huolta, sillä rivitalon kotivakuutus korvaa mahdolliset vahingot!

Laaja kotivakuutus korvaa myös pihan omaisuuden

Onko rivitalon pihalla rakennelmia, rakennuksia tai oma puutarha? Laaja kotivakuutus voidaan räätälöidä kattamaan myös näiden turvallisuus esimerkiksi ilkivallan tai varkauden kannalta.

Päätä kotivakuutuksen kattavuus

Vakuutusyhtiöillä on tarjolla eritasoista kattavuutta kotivakuutuksille, joista löytyy sopivat ehdot jokaiseen talouteen.

Saat kotivakuutuksen yhteydessä asiakaskohtaisia etuja

Kun tulet vakuutusyhtiön asiakkaaksi, niin he voivat tarjota sinulle houkuttelevia asiakasetuja riippuen esimerkiksi siitä, miten paljon keskität vakuutuksia heidän nimiinsä.

Muuttaminen ja tilapäinen varastointi sisältyvät rivitalon kotivakuutukseen

Joskus saattaa käydä niin, että kodissa tapahtunut vahinko vaatii tilapäistä muuttoa tai irtaimiston varastointia. Tästä aiheutuvat kustannukset sisältyvän rivitalon kotivakuutukseen. Irtaimistosi on väliaikaismajoituksen lisäksi turvattu myös uuteen asuntoon siirtyessä, jos muuttaminen ei suju niin kuin pitäisi ja omaisuudelle tapahtuu vahinkoa.

Aiheutunut vahinko voidaan arvioida myös vasta tapahtuman jälkeen

Täyden hinnan kotivakuutuksesta on hyötyä silloin, kun vahinkoja arvioidaan. Tällöin sinun ei tarvitse olla etukäteen ilmoittanut vahingoittuneen omaisuuden arvoa, vaan voit arvioida tämän jälkeenpäin ilmoitustilanteessa. Muista kuitenkin tarkistaa ehdoista ylärajat, sillä joillekin kodin irtaimistolle on asetettu sellaiset.

Rivitalon kotivakuutus on myös tietokoneeni tiedostojen turvana

Työskenteletkö kotona tai säilytätkö kotikoneellasi tärkeitä tiedostoja? Kukaan meistä ei haluaisi itsellemme tärkeiden tiedostojen tuhoutuvan vaikkapa kiintolevyn hajotessa. Tiedostojen pelastaminen voi olla hintava operaatio, mutta onneksi myös kotitietokoneen tiedostojen palautuksen kulut sisältyvät rivitalon kotivakuutukseen.

Onko rivitalon kotivakuutus pakollinen?

Jos asut rivitalossa vuokralla, niin on hyvin todennäköistä, että asukkaalta vaaditaan kotivakuutusta jo pelkkänä vuokrasopimuksen ehtona. Vakuutuksen tekemättä jättäminen voi siis olla syy vuokrasopimuksen mitätöinnille ja korvauksien eväämiselle vahinkojen sattuessa. Vuokranantajan kiinteistövakuutus korvaa vain asunnolle välttämättömimmät rakenteet ja loput ovat asukkaan itsensä vastuulla.

Jos asukas omistaa rivitaloasunnon, niin pelkän asuntolainan myöntämiseen vakuutusyhtiöt vaativat asukkaalta usein jonkin asteiset vakuutukset asunnolle. Myös tässä tapauksessa pankki tai taloyhtiö ei kustanna asunnossa syntyneitä vahinkoja, joten henkilökohtainen vakuutus on tärkeää olla olemassa.

Mitä rivitalon asukkaan on syytä muistaa

Vahingon sattuessa korvausvelvollisuus on aina asukkaan vastuulla silloinkin, kun hänellä ei ole kotivakuutusta, eli korvausvastuuta ei voi siirtää pankille, taloyhtiölle tai muille kolmansille tahoille!

Mitä rivitalon kotivakuutus korvaa?

Rivitalon kotivakuutus kattaa itse asunnon (tilat, rakenteet, putkistot jne.) ja maksimisumma on usein asiakkaan itsensä päätettävissä. Kattavuus voi sisältää siis pinnat, seinät sekä lattiat ja seinien sisäiset rakenteet. Rakenteissa tapahtuvat vahingot nousevat korvaussummissa usein nopeasti tuhansiin euroihin, joten kotivakuutuksen on syytä turvata nämä ympäri vuoden. Kattavuus on voimassa myös silloin, kun putkistot aiheuttavat vesivahinkoja tai kodinkoneet aiheuttavat savu- tai palovahinkoja.

Jos asut rivitalossa vuokralla, niin vuokranantaja edellyttää sinulta lähestulkoon varmasti omaa kotivakuutusta siitä huolimatta, että vuokranantajilla on omasta takaa kiinteistövakuutus asunnolle. Vuokranantajan vakuutukset eivät korvaa asukkaan henkilökohtaista irtaimistoa ja kattavat vain rakenteiden peruskunnostuksen. Tähän ei sisälly esimerkiksi asukkaan itsensä asentama parkettilattia.

Rivitalon kotivakuutus korvaa omaisuutesi myös sellaisissa tilanteissa, joissa aiheuttajina ovat kolmannet osapuolet. Tällasia tilanteita ovat mm. murrot, ryöstöt sekä kiinteistölle tehty ilkivalta (vandalismi, töhrintä jne.) Tähän sisältyvät myös pihalla sijaitsevat rakennukset, rakennelmat ja muu omaisuus.

Jotkut asiat ovat hallintamme ulkopuolella ja niistä yksi on sää. Rankat sääolosuhteet voivat aiheuttaa selkeää aineellista vahinkoa asunnolle tai siinä sijaitsevalle irtaimistolle. Aiheuttiko ukkonen hallaa sähkölaitteille tai koitteliko tuuli pihalla olevia rakennelmia? Ei huolta, sillä tällaisetkin tilanteet on katettu laajalla kotivakuutuksella.

Miksi rivitalo kannattaa vakuuttaa?

1. Henkilökohtainen omaisuutesi on turvassa asumisen, muuton ja väliaikaisen majoituksen aikana.

2. Vakuutuksen omavastuu kattaa omaisuutesi lisäksi myös naapurisi omaisuutta vahinkojen sattuessa.

3. Laaja kotivakuutus kattaa kotisi myös varkauksien, ilkivallan ja sääolosuhteiden kannalta.

4. Voimassa olevan kotivakuutuksen aktiivinen kilpailuttaminen voi tarjota sinulle tuntuvasti paremman sopimuksen toiselta yhtiöltä.

5. Vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkailleen myös etuja sekä alennuksia, jotka pudottavat maksamaasi hintaa.

6. Kotivakuutukset ovat kattavuudeltaan sovittavissa vakuutusyhtiöiden kanssa vastaamaan asiakkaan henkilökohtaisia toiveita.