Mökin vakuutus

Mökin vakuutuksen kilpailutus on erittäin kannattavaa, mutta silti helppoa!

Ne joilla on mökki, maksavat todenäköisesti sen vakuutuksia ympäri vuoden. Jos kuitenkin maksamme vakuutusta asunnolle, jossa emme vietä suurinta osaa aikaamme, niin järkevintä olisi löytää rahallisesti kannattavin vakuutus mökillesi.

Vakuutusyhtiöiden mökkivakuutusten kilpailutus ja vertailu on täysin ilmaista ja voi koitua huomattavasti parempana ylläpitohintana sekä etuina.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Turvaa mökki tai vapaa-ajan asunto vakuutuksella

Vakituisen asunnon kotivakuutus ei kata mökkiä tai vapaa-ajan asuntoa, ne tulee vakuuttaa erikseen niille tarkoitetulla vakuutuksella.

Pidä huolta kesämökin kunnosta

Vakuutusyhtiöt tekevät mökille riskikartoituksen vakuutuksen oton yhteydessä. Jos vapaa-ajan asuntosi on hyvässä kunnossa, niin se voi laskea vakuutuksesi hintaa.

Hälytysjärjestelmä laskee mökkivakuutuksen hintaa

Vakuutusyhtiöt voivat antaa tuntuvan alennuksen kesämökin vakuutukselle, jos siihen on asennettu toimiva, ympärivuorokautinen hälytysjärjestelmä.

Mökin vakuutus kattaa myös veneen

Onko mökilläsi soutuvene ja pieni perämoottori? Jotkut vakuutusyhtiöt sisällyttävät nämä oletuksena mökin irtaimistoon. Isommat veneet ja perämoottorit vakuutetaan erikseen.

Vakuuta sauna ja muut piharakennukset

Kesämökin saunarakennus vaatii oman erillisen vakuutuksen. Pienrakennukset, kuten esimerkiksi maakellarit ja katokset sisältyvät mökin vakuutukseen. Muista katsoa ehdot rakennuksien koolle.

Mitä eroja mökki­vakuutuksilla on yleisesti kattavuudeltaan?

Mökkivakuutus jakautuu yleisesti kolmeen kategoriaan:

  • Suppea mökkivakuutus korvaa pelkästään tulipalovahingot ja luonnonilmiöt.
  • Perus mökkivakuutus korvaa suppean paketin lisäksi myös murrot, ilkivallan ja putkistoista aiheutuneet vesivahingot
  • Laaja mökkivakuutus korvaa edelle mainittujen pakettien lisäksi akuutit tapahtumat, esimerkiksi esineiden rikkoutumiset.

Mökin arvoa ei ole pakko arvioida vakuutuksen oton hetkellä

Mökin vakuutus vakuuttaa rakennuksen todelliseesta arvostaan, eli rakennuksen tietojen sekä pinta-alan perusteella. Vakuutuksen ottajan ei siis tarvitse ilmoittaa rakennuksen arvoa sopimuksen tekohetkellä. Vahinkojen arvo määritellään siis vasta vahingon sattuessa.

Paljonko mökkivakuutus maksaa vuodessa?

Vakuutusyhtiöiden välillä on suuriakin eroja. Jos oletamme, että mökki on noin 20-vuotias, 60 neliön kokoinen ja sähkölämmitteinen puurakennus, johon tulee juokseva hanavesi, niin mökkivakuutus maksaa keskimäärin 200 euroa vuodessa. Laajennettu mökkivakuutus maksaa joitakin kymmeniä euroja enemmän vuodessa.

Onko mökki­vakuutuksella korvausta pienentäviä tekijöitä?

Vakuutusehdot määrittelevät selkeästi, että mitä vakuutusyhtiö korvaa. Mökin kunnossapito on tärkeää, koska esimerkiksi rakennusvirheet ja tuholaiseläimet voivat laskea korvaussummaa. Ehdoissa on myös määritelty suojeluohjeet, joiden mukaisesti kiinteistöä tulee hoitaa. Ohjeiden laimilyönti voi johtaa jopa kokonaan kovauksien eväämiseen.

Onko sääolosuhteilla rajoituksia korvauksien suhteen?

Myrskyistä aiheutuneista vahingoista voi olla eriäviä ehtoja vakuutusyhtiöiden kesken, josta syystä kilpailutus ja vertailu on tärkeää. Joku yhtiö saattaa vaatia, että tuulen on oltava esimerkiksi min. 21 metriä sekunnissa vähintään 10 minuuttia, jotta korvauksien ehdot täyttyvät. Toinen yhtiö saattaa hyväksyä myös nopeat tuulenpuuskat ehdoissaan.

Mitä mökin vakuutus korvaa?

Mökin vakuutus korvaa itse rakennukselle tapahtuvat vahingot. Tämä sisältää rakenteet, putkistot, LVI-laitteet ja tontin sähkötyöt. Myös rakennuksen ulkopuolista omaisuutta sisältyy tähä, joita ovat mm. kiinteät piharakennelmat (aita, uima-allas ym.) sekä rakennukset (esim. grillikatos, leikkimökki tai kasvihuone). Jos mökilläsi on laituri tai puutarha, niin nekin saattavat sisältyä mökkivakuutuksen alle. Vertaile yhtiöiden ehtoja!

Mökin vakuutus turvaa vahinkotilanteissa myös rakennuksen sisällä olevan omaisuuden, irtaimiston ja sisustuksen. Näihin kuuluvat huonekalut, työkalut, astiat, elektroniikka sekä vaatteet. Jos säilytät näitä tavaroita mökiläsi, niin muista pitää vakuutus voimassa, sillä vakiasunnon kotivakuutus ei kata näitä.

Mökin vakuutus turvaa myös varkauksien ja murtojen seurauksena syntyviä vahinkoja tai aineellisia menetyksiä. Koska mökit ovat omillaan ison osan vuodesta, niin on tärkeää että mökin vakuutus on voimassa. Kukaan meistä ei halua aloittaa mökkilomaansa huomatakseen, että omaisuus on viety ilman korvausmahdollisuutta.

Ei ole ollenkaan epätavanomaista, että sää voi aiheuttaa aineellisia vahinkoja kesämökin omistajalle. Jos myrsky tai samala onnistuu kaatamaan puun mökkisi katolle, voi korjauksen hinta nousta nopeasti korkealle. Sääolosuhteet ovat meidän hallintamme ulottumattomissa, mutta mökin vakuutus auttaa sinua vahingoista selviytymisessä.

Miksi mökki kannattaa vakuuttaa?

1. Mökkivakuutus kattaa mökkirakennuksen ja sen sisällä olevat kalusteet ja irtaimiston.

2. Myös soutuvene, laituri ja kiinteät piharakenteet ja -rakennukset sisältyvät mökin vakuutuksen alaisuuteen joissain vakuutusyhtiöissä.

3. Jos varkaat iskevät mökillesi poissa ollessasi, niin nämä tapaukset korvataan mökin vakuutuksesta.

4. Mökin vakuutus on laajasti muokattavissa sinun tarpeidesi ja maksukykysi mukaan turvia ja omavastuita myöten.

5. Vakuutusyhtiöiden kilpailutus kannattaa, koska saat sen avulla selvästi paremmat vakuutusehdot.

6. Vakuutusyhtiö voi tarjota uusille tai keskittäville asiakkailleen mukavia rahallisia etuja.