Mönkijän vakuutus

Kilpailuta mönkijän vakuutukset ilmaiseksi netissä ja säästä tuntuvia summia vuosittain!

Kilpailuttamalla mönkijävakuutukset säästät tuntuvia summia vakuutusmaksuissa – varsinkin, kun keskität muutkin vakuutuksesi samalla samaan vakuutusyhtiöön.

Insured.fi on ilmainen vakuutusten kilpailutus, missä saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia. Olemassaolevien vakuutusten kilpailutus on helppo ja nopea tapa säästää rahaa!

Jos olet jo aikaisemmin ehtinyt keskittää vakuutuksesi samaan yhtiöön, niin kannattaa kuitenkin kysyä muista yhtiöistä tarjousta, koska he saattavat tarjota sinulle paremmat edut jo olemassa olevien etujesi lisäksi – vaikka ne eivät edes kuuluisi uuden vakuutusyhtiön alkuperäisehtoihin!

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Mönkijän pitää olla vakuutettu yksityis­käytössäkin

Yksityiskäytössä voi tarkoittaa esimerkiksi maastossa tai yksityistiellä ajoa, myös oma piha lukeutuu tähän. Silloin ajoneuvolla tulee olla voimassa vähintään liikennevakuutus.

Mönkijän vakuutus turvaa vahinkojen varalta

Mönkijöillä ajetaan perinteisesti vaikeakulkuisessa maastossa ja suhteellisen kovilla kierroksilla, joten vauriot ovat aina mahdollisia. Pelkkä liikennevakuutus ei kata mönkijän vahinkoja, jos olet syyllinen.

Mönkijän vakuutus hinnoitellaan vuodenajan mukaan

Asuntovaunun, moottoripyörän ja mopon vakuutus hinnoitellaan myös samalla tavalla vuodenajan perusteella, eli talvikaudella vakuutusmaksut ovat pienemmät.

Keskitä mönkijän vakuutus ja alenna maksamaasi hintaa

Jos omistat mönkijän, niin sinulla on melko todennäköisesti muitakin ajoneuvoja taloudessa. Kysy vakuutusyhtiöiltä, että millaisen hinnan he tarjoavat, jos keskität ne samaan yhtiöön. Saat todennäköisesti tuntuvaa alennusta, jos et ole vielä niin tehnyt.

Onko mönkijän vakuutus pakollinen?

Mönkijä tulee vakuuttaa vähintään liikennevakuutuksella, vaikka sillä ei ajettaisi, kuin yksityisalueella. Mönkijän vakuutus on kuitenkin turvana myös tilanteissa, joita emme voi nähdä ennalta, eli kun omaisuutemme joutuu varkaiden tai ilkivaltaa tekevien käsiin. Itse aiheutetut kolarit ovat myös iso riski mönkijöitä ajaessa, joiden yhteydessä voi helposti syntyä omaisuusvahinkoja.

Mitä mönkijän vakuutus korvaa?

Liikennevakuutuksen pitää olla voimassa myös yksityiskäytössä olevalla ajoneuvolla. Yksityisalueeksi voidaan määritellä myös oma tontti, piha tai yksityinen tie. Liikennevakuutus ei kuitenkaan kata mönkijälle mahdollisesti sattuvia vaurioita, ainoastaan henkilövahingot. Olipa sinulla minkälainen mönkijä tahansa (maasto-, mopo-, tieliikenne- tai traktorimönkijä), niin kaikille malleille on olemassa sopiva kaskovakuutus.

Mönkijät ovat arvokkaita kulkuneuvoja, mutta samalla myös suhteellisen helppo kohde murtovarkaille. Jos säilytät mönkijää esimerkiksi kesämökillä, niin kattava kaskovakuutus takaa sen, että saat ajoneuvostasi korvauksen, jos se joutuu ilkivallan tai varkauden uhriksi.

Onnettomuustilanteet voivat myös synnyttää ristiriitatilanteita, joita voidaan joutua selvittelemään oikeudessa. Oikeusturva tarjoaa sinulle varaa maksaa oikeudenkäyntikuluja sinä aikana, kun juttuasi käsitellään.

Paloturva on hyvä olla voimassa siltä varalta, jos mönkijän säilytystiloissa syttyy tulipalo. Tulipalot voivat helposti nielaista paljon omaisuutta samalla kertaa, jolloin vakuutus korvaa aiheutuneet vahingot. Eläintörmäysturva korvaa kulut tilanteissa, joissa kuljettaja osuu ajaessa esimerkiksi peuraan, hirveen tai poroon. Tämä kuitenkin vaatii, että eläimeen osutaan, eli jos tilanne päättyy väistämiseen ja ajoneuvo vaurioituu, niin se korvataan kolariturvasta.

Kolariturva kattaa myös itseaiheutetut, vahinkoa synnyttäneet kolarit. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tieltä suistuminen tai mönkijän kippaaminen ympäri. Ainoastaan täyskasko korvaa tällaiset vahingot, joten jos haluat maksimaalisen turvan, niin kannattaa valita kattava mönkijän vakuutus. Luonnonilmiöturva turvaa palojen

Miksi mönkijän vakuutus kannattaa ottaa?

1. Jos omistat mönkijän ja ajat sillä yksityisalueellakin, niin sen täytyy olla vakuutettu vähintään pakollisella liikennevakuutuksella.

2. Mönkijöitä säilytetään usein muun muassa kesämökeillä, jotka ovat ensisijaisia kohteita murtovarkaille.

3. Mönkijöillä ajetaan riskialttiissa ympäristössä, jossa törmäykset, kaatumiset ja ympärikippaamiset ovat todella mahdollisia.

4. Kolariturva kattaa vauriot ja vahingot myös tilanteessa, jossa et törmää eläimeen, eli tieltä suistuminenkin korvataan.

5. Vakuutukset ovat räätälöitävissä vakuutuksenottajan toiveiden mukaan, joko kevyt- tai täyskaskolla. Valitse mieleisesi lisäturvat päälle!

6. Kun jaksat vertailla ja kilpailuttaa kunnolla, niin saatat huomata saaneesi erittäin edullisen diili vakuutuksellesi.