Matkailuauton vakuutus

Kilpailuta matkailuauton vakuutukset ilmaiseksi netissä ja säästä!

Insured.fi vakuutusten kilpailutus on ilmainen palvelu yksityishenkilöille sekä yrityksille. Saat yhdellä hakemuksella useita vakuutustarjouksia. Kilpailuta matkailuauton vakuutukset vähintään kerran vuodessa ja säästä satoja euroja vuosittain!

Matkailuautolle on tarjolla monenlaisia kaskovakuutuksia, joita on vakuutusyhtiöillä tarjottavanaan keskimäärin kaksi tai kolme eri tasoa. Näihin kaikkiin tasoihin voi myös liittää niihin kuulumattomia lisäturvia, jotka saattavat kuulua vakioturvaan jossain toisessa vakuutusyhtiössä.

Matkailuauton vakuutukset tuli kilpailuttaa, koska voit saada hyvin erilaisia tarjouksia, mitä hintoihin ja kattavuuteen tulee.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Asuntoauto vaatii vähintään liikenne­vakuutuksen

Matkailuauton vakuutus sisältää myös lakisääteisen liikennevakuutuksen. Liikennevakuutus kuitenkin kattaa vain henkilövahingot, eikä oman matkailuauton tai omaisuuden vahinkoja.

Matkailuauton vakuutus turvaa kaikissa ongelma­tilanteissa

Matkailuauto vakuutetaan valinnaisella kaskovakuutuksella, johon sisältyvät asiakkaan toivomat lisäturvat suppeasta osakaskosta kaiken kattavaan täyskaskoon.

Miten matkailuauton hinta lasketaan?

Matkailuauton vakuutuksen hintaan vaikuttaa auton tyyppi sekä kuljettajan luotettavuus. Virheettömät kuskit ansaitsevat tuntuvat bonukset vakuutuksen hinnassa.

Matkailuauton vakuutus kannattaa keskittää

Pystyt keskittämään matkailuauton vakuutuksen aivan kuten autovakuutuksen tai muun ajoneuvovakuutuksen. Keskittävät asiakkaat ansaitsevat vakuutusyhtiöiltä selvästi parempia etuja sekä hintatarjouksia.

Onko matkailuauton vakuutus pakollinen?

Matkailuauto tarvitsee ainoastaan liikennevakuutuksen ollakseen ajokelpoinen, mutta ne ovat sen verran arvokasta omaisuutta, että ne tulee ehdottomasti vakuuttaa vähintään varkauksien kannalta. Liiketoiminnan harjoittaminen on myös todella riskialtista ilman asianmukaista vakuutusturvaa, jolloin saatat joutua vuokranantajana esimerkiksi petoksen kohteeksi. Suosittelemme vahvasti vertailuttamaan ja kilpailuttamaan vakuutukset, niin tulet säästämään selvää rahaa samalla, kun turvaat omaisuutesi.

Mitä matkailuauton vakuutus korvaa?

Jokainen Suomen liikenteessä kulkeva ajoneuvo tulee vakuuttaa vähintään liikennevakuutuksella, myös asuntoauto. Matkailuauton vakuutus sisältää automaattisesti myös liikennevakuutuksen. Tästä vakuutusosasta voidaan onnettomuuden sattuessa maksaa kertakorvaus molempien osapuolten henkilövahingoista, sekä syyttömän osapuolen omaisuudelle tapahtuneet vahingot ja vauriot. Matkailuauton vakuutus kannattaa siis ottaa sen tilanteen varalta, että et itse ole syyttömänä osapuolena tilanteessa.

Matkailuauton vakuutus korvaa ulkopuolisten aiheuttamat menetykset esimerkiksi murron ja ilkivallan sattuessa omalle kohdalle. Matkailuautot ovat keskiverto kuluttajallekin kymmenien tuhansien eurojen arvoisia sijoituksia, joiden ylläpitoa kannattaa ehdottomasti varjella asianmukaisella kaskovakuutuksella. Oikeusturva takaa sinulle sen, että pystyt heti kättelyssä maksamaan oikeudenkäynti- ja asianajokuluja, jos joudut pitämään puoliasi riitatilanteissa oikeusteitse.

Täyskasko matkailuautolle voi korvata sinulle uuden, vastaavan ajoneuvon, jos esimerkiksi yrittäjänä joudut petoksen kohteeksi ja ajoneuvon vuokraaja ei palautakaan sitä takaisin, eikä matkailuautoa onnistuta yrityksistä huolimatta palauttamaan. Tätä tukee hyvin keskeytyspäiväraha, jota voidaan tarjota tulonmenetyksenä siltä ajalta, kun matkailuauto on käyttökelvottomana vaikkapa ilkivallan, varkauden tai petoksen vuoksi.

Päivärahaa voidaan maksaa vaikkapa parilta kuukaudelta, mutta vertaile vakuutusyhtiöt selvittääksesi parhaat maksuehdot. Korotetun lunastuskorvauksen turvan voidaan ottaa uusille, Suomesta ostetuille matkailuautoille, joilla on ajettu tarpeeksi vähän kilometrejä, eikä ostohetkestä yleisesti saa olla yli vuotta aikaa.

Ulkomailla kiertely on yksi matkailuauton omistamisen parhaita puolia. Euroopan Unionissa on Vihreän kortin järjestelmä, jolla voidaan osoittaa, että matkailuauton vakuutus on voimassa. Vihreän kortin saaminen on maksutonta ja sitä voi kysyä Liikennevakuutuskeskuksesta. Tarkasta vakuutusehdoista, että mitä kaikkia turvia kaskosi kattaa ulkomailla, hyvin yleisesti siihen sisältyy ainakin liikennevakuutus, jolla varaudut henkilövahinkojen varalle myös Suomen ulkopuolella.

Miksi matkailuauton vakuutus kannattaa ottaa?

1. Suomessa jokainen ajoneuvo on vakuutettava liikennevakuutuksella, mutta se ei kata henkilökohtaisia omaisuusvahinkoja, toisin kuin matkailuauton vakuutus.

2. Matkailuautot ovat hyviä kohteita murtovarkaille, joiden aiheuttamat omaisuusmenetykset eivät myöskään sisälly liikennevakuutukseen.

3. Matkailuauton vakuutus on voimassa Suomessa ja ulkomailla, muista hankkia Vihreän kortin todistaaksesi vakuutuksen voimassaolo.

4. Kuorma-autojen ja henkilöautojen tavoin matkailuautot ansaitsevat vakuutusyhtiöiltä tuntuvat bonukset virheettömästä ajamisesta. Säästät huomattavasti päästessäsi maksmitasolle!

5. Jos harrastat matkailuautoilla liiketoimintaa, niin elinkeinosi on turvattuna myös petoksien varalta ja saat rahallista tukea oikeudessa asiasi ajamiseen.

6. Keskittäminen parantaa saamaasi hintaa vakuutuksille, joten et välttämättä maksa lähellekään niin suurta summaa, kuin alun perin luulet.