Vuokranantajan vakuutus

Vuokranantajan vakuutuksen voi kilpailuttaa muiden vakuutusten tavoin verkossa

Vakuutusyhtiöt kilpailevat asiakkaista kaikkien vakuutuspiirien saralla ja monet haluavatkin nokittaa kilpailijoitaan tarjoamalla vähintään samat tai jopa paremmat edut silloin, kun asiakas vaihtaa vakuutusyhtiötä.

Kun kilpailutus on täysin ilmaista, niin miksipäs sitä jättäisi selvää rahaa lojumaan pöydälle?

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Vuokranantajan vakuutus turvaa sijoitusasuntosi

Taloyhtiön tai vuokralaisen vakuutus ei välttämättä kata kaikkia vahinkotilanteita. Siksi vuokranantajan olisi syytä turvata sijoitusasuntonsa.

Vakuutusyhtiöt auttavat vuokranantajaa riitatilanteissa

Oletko ajautunut riitatilanteeseen vuokralaisen, taloyhtiön ja urakoitsijan kanssa? Vuokranantajan vakuutuksella turvaa oikeudenkäyntikuluja.

Kun turvaan sijoitusasuntosi vuokranantajan vakuutuksella, niin pystyt vähentämään sen usein verotuksessa, mikä tekee sen hankkimisesta entistä kannattavampaa.

Älä anna vuokralaisen kotivakuutuksen umpeenmenon yllättää

Pidä omaisuutesi turvattuna sellaistenkin tapausten varalta, jossa vuokralaisella ei ole voimassa olevaa kotivakuutusta tai taloyhtiön vakuutus ei kata jotain vahinkoa.

Vuokranantajan vastuuvakuutus kattaa taloyhtiön vahingot

Jos asunto-osakeyhtiön omaisuus kärsii vahinkoa esimerkiksi remontin yhteydessä, niin vuokranantajan vakuutus kattaa myös nämä vahingot.

Suuri turva asunnolle pienellä hinnalla

Vuokranantajan vakuutus on vuositasolla hyvin halpa verrattuna siihen, miten arvokkaan kohteen sillä suojaa. Niiden hinta on keskimäärin 100-200 euron luokkaa ja jos olet keskittänyt enemmän vakuutuksia samaan yhtiöön, niin voit saada entuudestaan paremman hinnan tai etuja.

Vuokranantajan vakuutuksella suojaat myös remontin hedelmät

Asunnon remontoinnin yhteydessä todennäköisimmin asennetaan esimerkiksi uudet lattiat, pintamateriaaleja tai kiinteitä kalusteita. Taloyhtiön kotivakuutus ei korvaa näitä, joten vuokranantajan tulisi huomioida nämä asiat vakuutuksen enimmäiskorvauksessa, koska tämä nostaa kohteen arvoa.

Tärkeä muistutus omakotitalon vuokraajille

Ainoastaan omakotitalon omistajalla on mahdollisuus vakuuttaa vuokrattava omakotitalo tai vapaa-ajan asunto. Vuokranantajan vakuutuksella katettu omakotitalo on turvassa mm. seuraavilta vahingoilta:

  • – Myrskyn asunnolle aiheuttamat vahingot, esimerkiksi puun kaatumisen.
  • – Palovahingot
  • – Putkistoista aiheutuvat vesivahingot
  • – Murron yhteydessä asunnolle aiheutuneet vahingot

Koska omakotitalon omistajan vastuulla on myös kiinteistön kunnossapito, niin huolimattomasta kunnossapidosta voi aiheutua aineellisia tai henkilövahinkoja, joista vuokranantaja on korvausvelvollinen. Eli vakuutus korvaa kulut esimerkiksi tapauksissa, joissa kolmas osapuoli liukastuu pihassa jäällä, saa katolta lumet niskaansa jne.

Mitä omakotitalon kotivakuutus korvaa?

Vuokranantajan vakuutus korvaa itse asunnolle tapahtuvat vahingot, johon lukeutuvat asunnon pinnat, lattiat, rakenteet, putkistot ja kiinteät kalusteet, esimerkiksi keittiön tai kylpyhuoneen kaapit. Asunnon rakenteellinen arvo on suuri ja niihin kohdistuvat korjausoperaatiot usein kalliita vaikkapa vesivahinkojen tapahtuessa, joten asunnolle olisi syytä olla vuokranantajan vakuutus aina kaiken varuilta.

Viime kädessä vahinko on kuitenkin korvattava ja jos vuokralaisella ei syystä tai toisesta olekaan omaa kotivakuutusta, niin korjausrahojen perinnässä voi mennä pitkään.

Vuokralaisen talouskohtainen kotivakuutus kattaa hänen henkilökohtaisen omaisuutensa ja irtaimiston asunnossa, mutta vuokralaisen kotivakuutuksen kattavuus esimerkiksi pintamateriaalien ja kiinteiden kalusteiden kohdalla voi vaihdella. Näitä voivat olla mm. asunnossa valmiiksi oleva jääkaappi tai astianpesukone, joiden varalta vuokranantajan vakuutus olisi hyvä olla olemassa.

Emme aina voi olla 100-prosenttisen luottavaisia siitä, että vuokralainen elää sijoitus- tai omistusasunnossasi ihmisiksi. Jos riitaisan tilanteen, raivonpuuskan tai asukkaan aiheuttaman vandalismin seurauksena aiheutuu vahinkoja, nin vuokranantajan kotivakuutus turvaa silloinkin. Näiden tilanteiden pitää yleensä täyttää rikoksen tunnusmerkit ja ne tulisi ensin ilmoittaa viranomaisille.

Jos vuokralainen on joutunut tilanteeseen, jossa hän ei enää pysty asumaan asunnossa vahinkojen seurauksena, niin vakuutusyhtiöt voivat korvata menetetyt vuokratulot siltä ajalta, kun asuntoa kunnostetaan. Tämä on todellinen pelastaja sellaisissa tilanteissa, joissa vaikkapa tulipalon seurauksena vahingoittunut asunto on asumiskelvoton useita kuukausia.

Miksi vuokranantajan vakuutus on hyvä olla olemassa?

1. Pidät huolen, että sijoitusasuntosi on vakuutettu silloinkin, kun vuokralaisella ei ole voimassa olevaa kotivakuutusta.

2. Se on suhteellisen halpa vakuutus, joka suojaa sinulle arvokkaan omaisuuden.

3. Oikeusturva maksaa oikeudenkäyntikuluja riitatilanteissa kolmansien osapuolien kanssa.

4. Asunnon vakuutuksen kattavuus on muokattavissa harkintakykysi mukaan.

5. Jos kilpailutat nykyisen vakuutuksesi, niin voit saada uudelta vakuutusyhtiöltäsi tuntuvasti paremman hinnan ja etuja.

6. Vuokranantajan vakuutus korvaa menetettyjä vuokratuloja vahingoittuneen asunnon kunnostuksen aikana.