Moottoripyörävakuutus

Kilpailuta mootoripyörä­vakuutukset helposti ja ilmaiseksi Insured.fi verkko­palvelussa!

Moottoripyörävakuutukset ovat kilpailutettavissa aivan, kuten muutkin ajoneuvovakuutukset. Tutustu siis kaikki tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja löydät verkosta varmasti itsellesi sopivimman tarjouksen.

Paras vakuutus löytyy nimenomaan vertailemalla ja se ei vaadi muuta, kuin vähän aikaasi vaihtoehtojen selailuun. Jos sinulla on jo voimassa oleva moottoripyörävakuutus, niin kannattaa myös silloin kysyä, että miten kattava paketti kilpailijalla olisi tarjota, sillä he saattavat antaa sinulle nykyisen sopimuksesi ehdot omien ehtojensa lisäksi.

Vakuutusvertailu

Insured.fi avaa ovensa mahdollisimman pian. Tulemme olemaan yksi Suomen ensimmäisistä verkossa toimivista vakuutusten kilpailutuspalveluista.

Tilaa ilmoitus avaamisestamme ja kerromme sinulle ensimmäisenä, kun kilpailutus aloittaa toimintansa.

Haluatko heti alkuun?

Insured.fi:n aukeamista odotellessa voit hyödyntää kumppanimme kilpailutuspalvelua.

Moottoripyörä­vakuutus korvaa myös henkilökohtaiset omaisuusvahingot

Moottoripyörälle on erittäin suositeltavaa ottaa kattava kaskovakuutus pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi, sillä se kattaa paljon ikäviä tilanteita ja kuluja, joita moottorinpyörän omistajalle voi aiheutua.

Ota moottoripyörällesi sellainen vakuutus, kuin haluat

Moottorpyörän voi vakuutta yleensä kahdesta tai kolmesta erisuuruisesta kaskosuunnitelmasta, jonka lisäksi niihin on vielä vallittavissa useita vapaavalintaisia lisäturvia.

Kerrytä bonusta virheettömällä liikenne­käyttäytymisellä

Aivan kuten autovakuutukset, myös moottoripyörät perustuvat bonus-malus-järjestelmään, jossa virheettömät ja vakuutuskorvauksia käyttämättömät ajovuodet kerryttävät bonustasoa, jonka mukana vuosittain maksettavat vakuutusmaksut laskevat. Ajoneuvolle voi myös ottaa bonusturva, jolloin vahingon sattuessa bonustaso ei romahda.

Moottoripyörän vakuutus kannattaa keskittää

Onko sinulla useita vakuutuksia eri vakuutusyhtiöissä, tai haluatko vakuuttaa joitain asioita taloudessasi, muttet ole tehnyt niin korkealta tuntuvien hintojen vuoksi? Pyydä vakuutusyhtiöltä tarjous, että millaiset edut ja hintaan he tarjoaavat kaikki vakuutuksesi, jos keskität ne ainoastaan heidän yhtiöönsä. Hintojen putoaminen ja etujen paraneminen on tuntuvaa!

Mistä moottoripyörä­vakuutuksen hinta koostuu?

Moottoripyörän vakuutukset hinnoitellaan kaskon kattavuuden, pyörän tehomittojen, iän, vuodenajan ja keskittämistason perusteella. Kallein vakuutuskausi on touko-syyskuussa, jolloin liikenne on riskialtteinta. Koska pyöriä pääasiassa säilytetään vuoden muina aikoina, niin silloin hinta on kuukausitasolla huomattavasti pienempi, koska maksat lähinnä säilyttämiseen liittyvistä riskeistä. Keskittävät asiakkaat saavat alennuksia ja erilaisia kaskosopimuksia on tarjolla erikseen otettavien lisäturvien kanssa.

Onko moottori­pyörä­vakuutus pakollinen?

Moottoripyörän vakuuttaminen ei ole pakollista liikennevakuutuksen lisäksi, mutta perusliikennevakuutus ei korvaa omaisuuttasi silloin, kun olet itse aiheuttanut vahingon onnettomuustilanteessa. Vahinkoja voi myös sattua vuoden jokaisena aikana liikenneonnettomuuksista varkauksiin ja ilkivaltaan, jolloin vakuutuksen olisi syytä olla voimassa aina.

Kun vakuutukset ovat voimassa, niin vahingot korvataan lähes kaikissa tilanteissa, vaikka olisitkin syy vahingon syntymiseen. Kuluja korvaa myös bonukset, jotka nousevat aina kun olet koko vuoden ilman vahinkoja. Parhaat bonukset ovat noin 80% hintaluokkaa, joten turvallinen ajaja ei myöskään maksa paljoa.

Mitä moottoripyörä­vakuutus korvaa?

Moottoripyörän suppein vakuutustyyppi on lain mukaan pakollinen ajoneuvon liikennevakuutus. Sillä kustannetaan onnettomuudessa aiheutuneet henkilövahingot molemmille osapuolille sekä syyttömän osapuolen vahingoittunut omaisuus.

Moottoripyörävakuutus on kuitenkin erittäin suositeltavaa olla oman moottoripyörän lisäturvana, sillä se on kallis ajoneuvo, johon usein asennetaan vielä omia lisävarusteita ja -osia. Moottoripyörävakuutuksen avulla saat turvaa omaisuudellesi kaikkien ikävien tilanteiden varalta riippuen siitä, miten kattavan kaskosopimuksen valitset.

Tarvitset vähintään peruskaskon tasoisen vakuutuksen moottoripyörällesi, jos haluat varmasti saada korvauksia sille aiheutuvista vahingoista esimerkiksi onnettomuustilanteissa. Moottoripyörälle saatavia kaskomalleja on yleensä 2-3 eri tasoa, perus- tai kevytkaskosta aina täys- tai superkaskoon asti.

Kaskovakuutus takaa, että saat korvauksia henkilökohtaisesta omaisuudestasi silloinkin, kun olisit syyllinen onnettomuuteen, joita voi sattua kokeneimmillekin kuskeille. Saat korvauksia myös silloin, kun vahinko sattuu vain sinulle (törmäät puuhun tai eläimeen jne.).

Moottoripyörävakuutuksen alaisuuteen kuuluvat esimerkiksi ajoneuvolle tehty ilkivalta ja anastukset. Ei ole ollenkaan mukava tunne valmistautua viikonloppureissua varten vain huomatakseen, että joku on päättänyt töhriä tai naarmuttaa moottoripyöräsi pintaa tai että pyörä on kadonnut kokonaan.

Ajoneuvot ovat kalliita sijoituskohteita ja siksi meille on erittäin tärkeää, että ne on vakuutettu asianmukaisesti ikävimpien tilanteiden varalta, sillä varastettu moottoripyörä on potentiaalisesti kymppitonnien arvoinen menetys.

Kattavalla moottoripyörävakuutuksella saat tukea myös oikeudenkäynti- ja asianajokuluissa, jos syystä tai toisesta joudut selvittelemään riitatilanteita oikeusteitse. Vakuutuksesta korvataan sinulle siis myös tapauksissa, joissa et välttämättä ole oikeuden mielestä edunsaaja.

Jos olet myös rekisteröinyt moottoripyöräsi esimerkiksi vuokrakäyttöön (eli et toimi pyörän vakituisena kuljettajana), niin vahinkoja korvataan myös petostapauksissa, joissa henkilöasiakkaat saattavat yrittää petkuttaa sinua.

Miksi moottoripyörä­vakuutus kannattaa ottaa?

1. Jokainen ajoneuvo liikenteessä vaatii vähintään lakisääteisen liikennevakuutuksella. Paras turva on kuitenkin vapaaehtoinen kaskovakuutus.

2. Moottoripyörien kanssa syntyy helposti vahinkoja, joita ei välttämättä korvata, jos olet vahingon aiheuttanut osapuoli.

3. Turvaa moottoripyöräsi varkaiden, ilkivallan ja oikeudenkäyntikulujen varalta. Moottoripyörät ostetaan kovaan hintaan, joten kannattaa turvautua kaskoon.

4. Mopovakuutuksien tavoin myös moottoripyörien vakuutukset vaihtelevat hinnoiltaan rajusti eri tekijöistä johtuen, yleensä sinun eduksesi mm. vuodenajasta ja keskittämisestä riippuen.

5. Valitse itsellesi sopivin hinta ja kattavuus eri kaskotasoista. Ajoneuvo voidaan vakuuttaa myös monille lisäturvilla, jos haluat maksimaalisen kattavuuden.

6. Tutustu vakuutusyhtiöihin ja löydä parhaat hinnat vuoden ympäri verkosta. Kilpailuttaminen vie aikaasi vain hetken, mutta säästät tuntuvasti summissa ja eduissa.